VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Genç Dahiler buluşlarını sergiledi, Özçimen hayran kaldı

16 Mayıs 2013

    Bolu Fen Lisesi öğrencileri Bilim Şenliği'nde buluşlarını sergiledi. TUBİTAK'ın desteği ile çalışmalarını kamuoyuyla paylaşan liselilerin ...

Bolu Fen Lisesi öğrencileri Bilim Şenliği'nde buluşlarını sergiledi. TUBİTAK'ın desteği ile çalışmalarını kamuoyuyla paylaşan liselilerin kanser tedavisinden, savunma sanayide kullanılacak pek çok buluşu var.

Liselerde bilim kültürünün geliştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasından imzalanan protokol çerçevesinde pilot olarak tespit edilen okullarda bilim fuarları yapılmaya başlandı.

Bolu Fen Lisesi Çok Amaçlı Spor Salonu'nda düzenlenen sergiyi gezen Vali İbrahim Özçimen sergilenen projeler hakkında projeyi hazırlayan öğrencilerden ve proje danışmanlarından tek tek bilgiler aldı.

Sigara izmaritinin doğaya zararlarının gösterildiği projeden, Türkiye'de nesli tükenen hayvanlara, kanser tedavisinde etkili olacak bir sistemden savunma sanayide kullanılabilecek projelere kadar projelerin yer aldığı 'Bilim Şenliği'nde toplam 32 proje sergileniyor. Ayrıca Bilim Şenliği'nde Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve 44'ncü TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması'nda bölge ikincisi olan, ayrıca MEF Okulları 22'nci Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarı kazanan ve DOESEF finallerinde sergilenen "İzmarit Ekstratının Heterocypris İncongruens ve Cryptocoryne Crispatula Üzerine Etkileri" projesi de yer aldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.