VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Özcan'dan istihbarat tepkisi

20 Mayıs 2013

      CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, partisinin  Tanju Özcan sözlerine şöyle devam etti; "Sayın Başbakan, 'Emniyet ...

 

 

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, partisinin 

Tanju Özcan sözlerine şöyle devam etti; "Sayın Başbakan, 'Emniyet istihbaratı ile MİT arasında sağlıklı paylaşım olmadığı için Reyhanlı'daki olay meydana gelmiştir' diyor. O patlayan araçlar en az 3 şehirde dolaşmış. Hatta meclisin çevresinde bile park etmişler. Konya'ya gitmişler. Bunlar bir yandan da devletin istihbarat birimleri tarafından takip edilmişler. Olay neredeyse göz göre göre yaşanmış. Bu olayda ilk sorumlu hükümettir."

İstihbarat birimlerinin hükümete bağlı olduğunu anlatan Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Başbakan topu kendi üzerinden atabilmek için yaşanan olayları emniyet ile MİT arasındaki uyumsuzluğa

bağlıyor. Ben buradan soruyorum. Emniyet ile MİT size bağlıysa ve bu kurumlar arasında uyumsuzluk varsa bu uyumsuzluğu giderme görevi kime aittir? Eğer siz iki kurum arasındaki sıkıntıyı çözemiyor ve daha sonra göz göre göre bombalar patlıyorsa, bunda birinci derecede sorumlu Başbakandır. Sanki iki kurum bu ülke için çalışan kurumlar değil iki ülkenin düşman istihbarat birimleri gibi çalışıyorlar.

İl Teşkilatı'nda  gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özcan, bir gazetecinin, "Reyhanlı patlamaları sonrasında yaşanan istihbarat tartışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Emniyetin istihbarat teşkilatının bir cemaatin kontrolünde olduğu yaygın olarak konuşuluyor. MİT'in de kimin kontrolünde olduğu belli değil. Devletin Milli İstihbarat Teşkilatı'nın kime ve ne ölçüde bilgi aktardığı belli değil. Emniyet istihbarat teşkilatı ile MİT arasında ciddi sıkıntı yaşandığı daha önceden biliniyordu."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.