VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'da kene paniği

20 Haziran 2013

Bolu'da havaların ısınmasıyla birlikte kene vakalarında artış yaşanmaya başladı. Bolu'da çeşitli hastanelere her gün ortalama ...

Bolu'da havaların ısınmasıyla birlikte kene vakalarında artış yaşanmaya başladı. Bolu'da çeşitli hastanelere her gün ortalama 10 ile 20 arasında vatandaş kene şikâyeti ile başvurduğu belirtildi. Bugün Bolu'nun Karacasu Beldesinde kenenin ısırdığı üç kadın Köroğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bolu’da havaların ısınmaya başlamasının ardından kene olaylarında da artış olmaya başladı. Bugün Karacasu beldesinde oturan 3 köylü kadını bahçede çalışırken kene ısırdı. İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Acil Servis doktorları durum karşısında hemen acil önlem alarak keneleri yapışmış olan bölgelerden çıkarttılar ve özel tüplerin içerisine koyarak zehirli olup olmadıklarının belirlenmesi için Ankara İl Sağlık Müdürlüğü laboratuvarına gönderdiler.

Korku içerisinde hastaneye gelen köylü kadınlarının sağlık durumlarının iyi olduğu ve gün boyunca kontrol altında tutulacakları öğrenildi. Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, kenelere karşı mücadele anlamında ilaçlama çalışmalarına başladıklarını belirterek, “İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma yapıyoruz. Onlar ilaçları temin ediyorlar, bizlerde ekiplerimizle birlikte köy köy gezip özellikle büyükbaş hayvanların bulunduğu ahırları ilaçlamaya başladık. İlaçlama çalışmalarımız sürecektir. Vatandaşlarımızın kene olayı karşısında dikkatli olmalarını özellikle piknik alanlarında bacak bölgelerini açık ta bırakmamalarını istiyoruz” dedi.

www.bolugundem.com Kasım ŞAHİN

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.