VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'YU ALMANYA'NIN ESKİ HALİNE BENZETTİ

24 Temmuz 2013

  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Bolu'nun şu anki halini Almanya'nın eski haline benzeterek, ...

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Bolu'nun şu anki halini Almanya'nın eski haline benzeterek, "İşverenler, vasıflı işçiyi bir yana bırakın, düz-vasıfsız işçi bile bulamamaktan yakınır hale geldiler. Bugünkü halimiz, Almanya'nın eski görünümünü andırıyor. Dışarıdan göç alır hale gelebiliriz" dedi.

Bolu'da faaliyet gösteren ING Bank Bolu Şube Müdürü Zeki Peker, Denizbank Bolu Şube Müdürü Nilgün Özerdoğan, Ziraat Bankası Bolu Şube Müdürü Sinan Savaş ve Hürriyet Caddesi Şube Müdürü Saime Çuha, Halk Bankası Bolu Şube Müdürü Özgür Özcan, Vakıfbank Bolu Şube Müdürü Sefer Bilgi, Şekerbank Bolu Şube Müdürü Doğan Bayraktar, İş Bankası Meydan Şube Müdürü Ersin Kayalı, Finansbank Bolu Şube Müdürü Fatih Düzyol, Garanti Bankası Bolu Şube Müdürü Önder Faruk Tomurcuk ve Çarşı Şube Müdürü Halil Yaman, Yapı ve Kredi Bankası Bolu Şube Müdürü İsmail Arıcı ve Akbank Bolu Şube Müdürü Sebahattin Belik, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, Türker Ateş ve Gökhan Yaman'a görevlerinde başarılar dilediler.

TURİZM KREDİLERİNDE 13'ÜNCÜ SIRADA

Türker Ateş banka şubelerinin iş dünyasının en önemli partneri olduğunu belirterek, her bir şubenin aynı zamanda oda üyesi olduğunu belirterek kendilerini konuk etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlin sosyo-ekonomik gelişmişlik durumu, son çeyrek itibariyle Bolu'nun kredi-mevduat haritası, sektörlerin mevcut görünümü ve ilin ekonomi gündemindeki diğer konuları ele alındı. Türker Ateş, Bolu'nun Türkiye genelindeki kredi kullanım rakamında 45'inci sırada yer almasına karşılık, turizm kredilerinde 13'üncü sırada bulunduğunu ve sektörde yatırım yönünden önemli bir ivme kaydedildiğini ifade ederek, "Bu halde 13'üncü sıradayken, demek ki ciddi bir teşvik de alsak, sektörün önü yatırım yönünden son derece açılacak" dedi.

KONUT KİRALARINDA ARTIŞ YAŞANABİLİR

Bolu'nun bir üniversite kenti olduğuna değinen Türker Ateş, bu yıl AİBÜ'ye 5 bin yeni öğrencinin daha katılacağına vurgu yaparak ilimiz ekonomisi açısından son derece önemli olan bu kitlenin karşısında ilin mevcut dinamiklerinin iyi sorgulanması gerektiğine dikkatleri çekti. Ateş, bu dönemde üniversiteye hitap eden hizmet sektörü iş kollarında yeni işletmeler açılabileceğini söylerken, konutlarda kira artışları yaşanabileceği uyarısında bulundu.

İŞGÜCÜ SIKINTISI

İldeki istihdam ve işgücü sorununun da masaya yatırıldığı ziyarette, Bolu'nun şuanki durumunu Almanya'nın eski haline benzeten Türker Ateş, "Bizim ekonominin arkasındaki itici gücümüz özel sektördür. Bugün bir başarı varsa, en büyük pay, tüm zorluklara rağmen ayakta kalmaya çalışan, üreten özel sektörümüzündür. Ancak firmalarımız, çok önemli bir sorun ile adeta savaş veriyor. Önde gelen tesislerimizin sahipleri ziyaretimize geliyor. Kendileriyle görüş alışverişinde bulunduğumuzda hepsinin ortak sorununun işgücü temini olduğunu görüyoruz. İşverenler, vasıflı işçiyi bir yana bırakın, düz-vasıfsız işçi bile bulamamaktan yakınır hale geldiler. Çalışanları iş bıraktığı için ya da çalıştıracak işçi bulamadığı için üretim hatları durma noktasına gelen işyerlerimiz var" diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi'nde çarşaf çarşaf eleman ilanları asıldığını söyleyen Ateş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Merkezde durum böyleyken, ilçelerimizdeki yatırımlara, tesislere çalışan bulmak çok daha güçleşiyor. Bu halde, ilimize yeni sanayi yatırımlarını çekme konusunda sıkıntı yaşamamız olasıdır. Çünkü bir yatırımcı için, yatırım yaptığı yerdeki mevcut işgücü potansiyeli önemli bir belirleyici etkendir. Bugünkü halimiz, Almanya'nın eski görünümünü andırıyor. Dışarıdan göç alır hale gelebiliriz. Bu yalnızca İlimizin değil, çevremizdeki diğer illerin de sorunudur. Şuanda en çok kafa yorduğumuz konuların arasında bu geliyor. Mutlaka çözüme kavuşturulması şart"

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.