VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"BELEDİYEDEN ZENGİN OLDU"

26 Ağustos 2013

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “18. madde uygulamalarında iptal söz konusu değildir. CHP Bolu Milletvekili ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “18. madde uygulamalarında iptal söz konusu değildir. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın bu güne kadar kazandığı paraların %90’ı belediyeye açtığı davalar sonucudur. Bolu Belediyesi’ne açılan davalarda kazanan avukatlar, kaybeden vatandaş olmuştur” dedi.

Belediye Başkanlığı makamında basın toplantısı düzenleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 18. madde uygulamalarının mahkeme tarafından iptal edildiği şeklinde çıkan haberlerin yalan olduğunu söyledi. Yılmaz, vatandaşlara da çağrıda bulunarak, “18. madde için mahkemeye gidenler CHP Bolu Milletvekili Avukat Tanju Özcan’a para kazandırmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Çünkü Bolu Belediyesi aleyhinde açılan bütün davalara o bakıyor. Gelsinler belediyeye oturup konuşalım. Bu maddelerin iptali söz konusu değil. İnsanlarımızı kandırıyorlar” diye konuştu.

TANJU ÖZCAN’A SERT GÖNDERME

18. Madde uygulamalarında bazıları tarafından Bolu insanının yanlış yönlendirildiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Maalesef 18. Madde uygulamaları konularında Bolu müthiş bir gürültüye getirilmiştir. Gerekçesi ise, Bolu Belediyesi ile ilgili hukuki davaları 2004 yılında işçi çıkartmak zorunda kaldığımız dönemde işçi çıkartmamız için bizi dürtükleyen, işçileri çıkarttıktan sonrada işçileri belediyeye geri aldırmak için hepsinden ayrı ayrı para alan, kazandığı paraların çok ciddi bir bölümünü sırf belediyeye dava açtığı şahıslardan alan Milletvekili Tanju Özcan tarafından açılmıştır. Şu anda bu açılan davalarla tek kişi kazanıyor dava müvekkili olan Tanju Özcan. Şu anda Bolu Belediyesi’ne açılan davalardan altı adet uygulamayı durdurma kararı çıkmış. Hiçbir 18. Madde uygulaması Mahkeme Kararı ile iptal edilemez. Bunu en iyi bilende avukatlar. Ancak Bolu Belediyesi, 18. Madde uygulamasını yapan müteahhit firma, Tapu Kadastro gibi kurumlar bu uygulamayı yaparken bazı teknik hatalar yapmış olabilir. Bu kurumlardan bir tanesinin teknik olarak hatası varsa mahkemede şöyle bir eksiğiniz var diyerek çalışmayı durdurmuştur. Biz ne yapmışızdır, bu teknik yanlışı düzeltmişizdir ve tekrar uygulamaya koymuşuzdur. Dolayısıyla bu güne kadar hiçbir 18. Madde uygulaması iptal edilmemiştir. Böyle bir karar olamazda” 

ZENGİN OLDU

18. Madde uygulamaları ile ilgili bir tereddüttü olan vatandaşların haklarını aramak için mahkemelere başvurmalarını ama avukatlara paralarını kaptırmamalarını tavsiye eden Yılmaz, “Bolu halkına şunu diyorum; Aman ha 18. Uygulamaları ile ilgili bir tereddüdünüz varsa mahkemeye gidin ama avukat parası ödemeden gidin. Yoksa avukatları zengin edersiniz. Bu güne kadar 18. Madde ile ilgili %90’ın üzerindeki davaları Tanju Özcan açmıştır ama hiçbir tanesinde de hak talep edememiştir. Etmesi de mümkün değildir. Ama bu güne kadar Tanju Özcan’a açtırılan ve ya onun bürosunu yürüten bayana açtırılan davalarda kaybeden avukatlara para ödeyen vatandaşlarımızdır. Bu uygulamalardan ne Alaaddin Yılmaz, ne Bolu Belediyesi, ne de Bolu hiçbir şey kaybetmez”

 

“YÜKSEL CEYLAN DÖNEMİNE DAVA AÇIYOR”

18. Madde ile ilgili açılan altı davanın bir tanesinin Yüksel Ceylan’ın Belediye Başkanı olduğu dönemde yapmış olduğu uygulamalar sonrasında açıldığını belirten Yılmaz, “Açılan altı davanın bir tanesi de Belediye eski Başkanı Yüksel Ceylan’ın başkanlığında yapılan 18 uygulamaları ile ilgili avukat Tanju Özcan adına dava açılmıştır. 2003 yılında yapılan uygulamanın davası ise 2010 yılında açılmıştır. Geçmiş dönemde Yüksel Ceylan tarafından yapılan 18. Madde uygulamasında Tanju Özcan 2010 yılında dava açmış ve bu davadan da para kazanmıştır. Tekrar ediyorum Tanju Özcan’ın bu güne kadar kazandığı paraların %90’ı belediyeye açtığı davalar sonucu vatandaşlardan aldığı paralardır. Ama bu davalar sonrasında ise belediyeden hiçbir şey talep edememiştir” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.