VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DEV YATIRIMIN TEMELİ ATILDI!

30 Kasım 2013

Bolu’da lisans düzeyinde eğitim verecek olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun ...

Bolu’da lisans düzeyinde eğitim verecek olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun temel atma törenle gerçekleştirildi. 4 yıllık eğitime adım adım yaklaşılıyor.

 

Gerede’de düzenlenen törene AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın ile AİBÜ akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, yaptıkları yoğun ve özverili çalışmalar ve yatırımlarla üniversitenin hızla gelişmeye devam ettiğini belirtti. Temeli atılacak Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binasının en kısa zamanda bitirileceğini ifade eden Rektör Coşkun, geçen yıl eğitim öğretime başlayan Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencilerinin de yeni okullarında eğitim almaya başlayacaklarını söyledi. Coşkun, toplam 8 bin 300 metrekare alana sahip olacak yüksekokulun ihale bedelinin ise yaklaşık 6 milyon 500 bin lira olduğunu sözlerine ekledi.

Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin ise Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana merkez kampüsü ile ilçelerde açtığı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarıyla sürekli bir gelişim içinde olduğunun altını çizerek, üniversitenin kurucusu merhum İzzet Baysal’ı şükran ve minnetle yad etti.

Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın da ilçeyi sanayi, turizm ve eğitim kenti yapmak için çalıştıklarını anlatarak, 4 yıllık eğitim verecek AİBÜ Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun temelinin atılmasının, eğitim kenti yapmak istedikleri Gerede için çok önemli bir adım olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından AİBÜ Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun temeli Bolu protokolü tarafından dua edilerek atıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.