VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DEV PROJESİNİN DETAYLARINI ANLATTI

27 Mart 2014

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Katlı Otopark ve Kültür Park projesinde gelinen noktayı basın mensupları ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Katlı Otopark ve Kültür Park projesinde gelinen noktayı basın mensupları ile paylaştı. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcı Fatih Metin ile birlikte Kültür Park’ta verilen kahvaltıya çok sayıda basın mensubu katıldı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz burada yaptığı açıklamada projenin sadece bir tünel projesi gibi algılanmaması gerektiğini vurgulayarak; “Biz bir tünel açmadık, biz bir tepeyi tamamen kaldırdık ve tepenin altına bir çarşı ve Pazaryerine geçiş planladık. Onun dışındaki bütün alanlar ise katlı otopark oldu. Bin araçlık bir katlı otopark oluştu. Üzerine ise tepenin yeniden inşa edildiğini görüyorsunuz” dedi.

BAŞKAN YILMAZ DEV PROJESİNİN DETAYLARINI ANLATTI

Başkan Yılmaz burada yaptığı açıklamaların ardından projenin tamamını basın mensuplarına gezdirdi. Gezi sırasında bazı vatandaşlar başkana teşekkür ederken, Başkan Yılmaz peyzaj çalışması kapsamında çiçek diken kadınlarla beraber çiçek dikti.

Kültür Park’ta basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin de eşlik etti. Başkan Yılmaz proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada tüm engellemelere rağmen projenin hayata geçtiğini vurgulayarak projenin detayları hakkında bilgi verdi. Yılmaz; “50 bin metrekare kapalı alandır burası. Kolay bir proje değildir. 4 ayrı merdiven çıkışı ile yukarı çıkarsınız. Bir tanesi direk Bolaş’ın önüne çıkar, bir tanesi Yukarı Çarşı’ya çıkar, bir tanesi belediye önüne iner, bir tanesi de Bolaş’ın karşısında da bir alışveriş merkezi vardır oradan belediye önünden geçiş ve alışveriş merkezinin önüne inen bir merdivendir. Üç tane ayrı asansörle; yaşlılar, engelliler için çıkacak asansör tertibatı kurulmuştur. Aynı zamanda da üç ayrı yerden araç giriş çıkışı vardır. Bunlardan bir tanesi Kültür Sitesi’nin doğusudur. Bir tanesi Yukarı Çarşı’ya giriş çıkıştır. Bir tanesi de Bolaş’ın hemen arka tarafında Pazar yerinden giriş çıkıştır” dedi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şunları kaydetti: Şu an bir hizmet eri olarak en mutlu olduğumuz bir anı yaşıyorum. 70’li yıllarda bu yıllarda ağaçlar vardı ve ben bu ağaçların dibinde oturup Bolu’yu seyrediyordum. Bu yüksek binaların hiçbir tanesi yoktu. Ahşap binalar iki katlı, maksimum 3 katlı binalar vardı. Bunlar gitti, ağaçlarda gitti. Niye gitti bilemiyorum. Biz burayı devraldığımızda hiçbir ağaç yoktu. Burada belediyeye ait küçük bir kafeterya vardı. O da çok iyi çalışmıyordu. Burası böyle ölü bir alandı.

Türkiye’nin, dünyanın, Bolu’nun en büyük problemi otopark problemidir. Bu güne kadarda otopark problemini çözmeye yönelik olarak sadece Muzaffer Işın geçmişte bir otopark yapmıştı. Ondan sonrada hiç kimse bir araçlık bile otopark ne düşündü, ne planladı, ne de yaptı. Üstelikte imar planlarımızda otopark düşünülerek yer de hiç ayrılmamıştı.

“Çözdürmemek için hareket ettiler”

Biz belediye başkanı olduğumuz dönemde en büyük Bolu’nun probleminin otopark olduğunu trafiğinde gerçek sebebinin otopark olduğunu bildiğimiz için müthiş bir otopark çalışmasına başladık. Hepinizin bildiği gibi otopark olarak planlanan bir yerin CHP tarafından mahkemeye verilerek otoparklığı iptal edildi. Yani yapıcı anlamlı hiçbir projenin içinde olmayanlar, o gün de Bolu’nun en büyük problemi olan otopark problemini çözmek değil, çözdürmemek için hareket ettiler ve netice itibari ile de engellediler mahkeme kararı ile.

“3-5 MEZARIN DIŞINDA HERHANGİ BİR TARİHİ BULGUYA RASTLANMADI”

Tabi biz bütün bunlara rağmen bir başka yerde Bolu’nun meydanında, merkezinde 500 araçlık bir otopark yaptık. Ama bu yetmiyordu. Başka bir otopark daha yapmamız gerekiyordu. Çünkü merkez çok sıkıntılıydı. Bir tepeyi kaldırmak ve altını otopark ile doldurmak istediğimizde yine CHP’li şu anki aday olan ve il başkanı olan ve aynı zamanda milletvekili olan Bolu’ya hizmet edeceğini savunan insanların bunu yaptırmamak için neler yaptığını hep beraber yaşadık. Hatta bazen siz bile onlara hak verdiniz. Niye; burasının altı tarihi bir hazineydi onlara göre. Tarihi hazineyi yok edeceğimiz zanlı ile bir sürü hem yerel de, hem ulusal da, hem de hukuki anlamda bizi sıkıntıya sokmak için neler yaptığını, Mimarlar Odası ile beraber ki şu anda aday olan arkadaş da o zaman Mimarlar Odasının yönetimindeydi. Ama baktı ki buradan 3-5 mezarın dışında herhangi bir tarihi bulguya rastlanmadı.

“BU DÜNYADA ÖRNEK BİR ÇEVRE PROJESİDİR”

Ama çok önemli bir şey yapıldı. Bir tepe tamamen kaldırıldı. Biz belediye önünden Pazar yerine yürüyerek geçeceksiniz dediğimizde buna herhalde hiçbiriniz inanmadı, ciddiye almadı ve Bolu’da ciddiye almamıştı. Şu an geçmeye başlıyoruz ama hala tünel deniliyor. Hayır; biz bir tünel açmadık, biz bir tepeyi tamamen kaldırdık ve tepenin altına bir çarşı ve Pazaryerine geçiş planladık. Onun dışındaki bütün alanlar ise katlı otopark oldu. Bin araçlık bir katlı otopark oluştu. Üzerine ise tepenin yeniden inşa edildiğini görüyorsunuz. Yeniden yeşillendiriyor, ağaçlandırılıyor. Bu dünyada örnek bir çevre projesidir. Bu kadar muazzam, bu kadar büyük bir örnek projeyi yaptırmamak için neler çektiğimizi biliyorsunuz.

“BİZ BOLU İNSANIN DUASINI ALABİLMEK İÇİN HİZMETKARIZ”

Allah bazılarına hizmet etme konusunda görev veriyor demek ki, bazıların da engellemek ve nankörlük etme konusunda görev veriyor. Tabi hizmeti engellemeye çalışanlar bütün güçler ile çalışırlarken hizmetkar olanlar bizim gibi de bütün engellemelere rağmen Bolu’yu geleceğe taşımak, Bolu’nun problemlerini çözmek ve inşallah doğal güzellikleri açısından dünyanın en ender köşesi olan Bolumuzun şehir olarak o coğrafya ile bütünleşerek dünya kenti yapma konusunda bizim gayretlerimizi Allah yardımcı olsun diye dua ediyorum. bu konuda yaptıklarımızı Bolu halkı takdir ediyor, algılıyor. Her ne kadar yaptıklarımızın önüne geçmek için her türlü fitne fesat çıkartılsa da. Tabi eğer Bolu Belediyenin önünden geçen alışveriş merkezi ve Tünel diye tabir edilen yerde durursanız oradaki geçen vatandaşların birine sorarsanız nasıl dua ettiğini görürsünüz. Biz Bolu insanın duasını alabilmek için hizmetkarız. Yıkmak, engellemek ve hiçbir şey vaat etmemek üzere aday değiliz.

“BU BÜYÜK BİR VEBALDİR”

Bu vesile ile önümüzde iki gün sonra artık seçimler var. Bu seçimlerin öncelikle Bolumuza ondan sonra ülkemize hayırlar getirmesi temenni ediyorum. Çünkü bu seçimler bütün şer odaklarına karşı hizmet odağı ile şer odakları arasındaki bir seçim olacaktır. Bütün duam ve insanlarımızın duası da o. Hatta Müslüman aleminin duası da bu. Türkiye de istikrar bozulmasın. Çünkü Türkiye’de istikrar bozulduktan sonra her şey sıkıntıya girecektir, bir daha o istikrarı yakalamak için belki onlarca yıl gerekecektir. Bu büyük bir vebaldir. Türkiye istikrarı bozulmadığı an Allah biz de eğer hizmet etmeyi tekrar nasip ederse ki onu görüyoruz inşallah Bolu önümüzdeki 5 yıl içerisinde yine bu engelleyen şer odaklarına rağmen inşallah onlarda bundan sonra engellemezde sahiplenirler ve Bolu’nun çok farklı bir konuma geleceğinin bu büyük devasa proje resmidir.

“KOLAY BİR PROJE DEĞİLDİR”

50 bin metrekare kapalı alandır burası. Kolay bir proje değildir. 4 ayrı merdiven çıkışı ile yukarı çıkarsınız. Bir tanesi direk Bolaş’ın önüne çıkar, bir tanesi Yukarı Çarşı’ya çıkar, bir tanesi belediye önüne iner, bir tanesi de Bolaş’ın karşısında da bir alışveriş merkezi vardır oradan belediye önünden geçiş ve alışveriş merkezinin önüne inen bir merdivendir. Üç tane ayrı asansörle; yaşlılar, engelliler için çıkacak asansör tertibatı kurulmuştur. Aynı zamanda da üç ayrı yerden araç giriş çıkışı vardır. Bunlardan bir tanesi Kültür Sitesi’nin doğusudur. Bir tanesi Yukarı Çarşı’ya giriş çıkıştır. Bir tanesi de Bolaş’ın hemen arka tarafında  Pazar yerinden giriş çıkıştır.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESİ KUTLUYORUM”

Böyle devasa çok anlamlı bir projedir bu. He Yukarı Çarşı da, hem Pazaryerinde, hem de İzzet Baysal Caddesi’nde işi olanlar bedava olan bu parkı kullansınlar, en fazla 150 metre yürüyerek ne işleri varsa görebilecekleri mekana ulaşmış olacaklardır. Böyle bir projenin bitiş heyecanı içerisinde Bolumuza hayırlı olsun diyoruz ve Bolu halkımızın kullandıkça mutlu olacağı bir projeyi onlara verdiğimizden dolayı da Allah’ımıza çok büyük şükrediyoruz. Bu konuda harıl harıl çalışan arkadaşlarımıza, işçilerimize, bu projeyi bitime konusunda gayreti olan müteahhit ve ekibine, belediyenin işçisinden memuruna, mühendisinden müdürüne ve başkan yardımcısına kadar kimler var ise emeği geçen herkesi kutluyorum. Allah Bolu’ya hizmet yolunda bize tekrar yar ve yardımcı olsun diyorum.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.