VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÇALIŞMAK İSTEYENLERE 3 BİN TL MAAŞLA İŞ...

26 Mayıs 2014

Kıbrıscık’ta, 3 bin lira aylık ücretin yanı sıra barınma ve yemek ihtiyacını karşılayacak olmasına rağmen ...

Kıbrıscık’ta, 3 bin lira aylık ücretin yanı sıra barınma ve yemek ihtiyacını karşılayacak olmasına rağmen çoban bulunamıyor. 7 bin büyükbaş hayvanın ve 20 bin küçük baş hayvanın olduğu ilçede çoban sıkıntısı had safhada…

İşsizlikten yakınanlara müjde. Kıbrıscık’ta aylık 3 bin liraya çalışacak çoban aranıyor. Ancak bir türlü çoban bulunamaması yetkilileri harekete geçirdi. İlçe dışından çoban getirdiklerini söyleyen hayvan besicisi Hüseyin Özkan, “Gerçekten üzücü bir durum. Bu nedenle hayvanların bakımını sağlamak için ilçe dışından çoban getirmek zorunda kalıyoruz. Çoban bulmak için bayağı uğraşıyoruz. Hayvanlarımızla ilgilenmek isteyenlere aylık 3 bin lira maaş öneriyoruz ama kimse bu işi yapmak istemiyor. 3 bin lirayı kabul etmeyen insanlar, şehirlerde asgari ücretle çalışmayı göze alıyor" dedi.

“GENÇLER GÖÇ EDİYOR”

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimi Yiğit Emir Kişi ise, Kıbrıscık'ın sürekli göç verdiğini, genç nüfusun ilçelerde yaşamak istemediğini belirterek, “Bu nedenle besiciler çoban bulamıyor. Burada kimse aile mesleğine devam etmek istemiyor. Nüfus giderek yaşlanıyor ve bu iş zorlaşıyor. Çoban sıkıntısı yaşandığı için ilçemizin hayvan varlığı maalesef kademeli olarak düşüş gösteriyor” diye konuştu.

Kaynak: www.boluekspres.com

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.