VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HERKES ONU ARIYOR

29 Mayıs 2014

Piyasaya 5 milyon TL borç bırakarak ortadan kaybolduğu iddia edilen kuyumcu Mustafa G.’den 5 günden ...

Piyasaya 5 milyon TL borç bırakarak ortadan kaybolduğu iddia edilen kuyumcu Mustafa G.’den 5 günden bu yana haber alınamazken, alacaklılar yukarı çarşıda bulunan işyerine akın ettiler. Kapalı olan işyeri önünde fenalaşan bazı alacaklılar, “Biz ne yapacağız. Paralarımız altınlarımız gitti” diyerek gözyaşı döktüler. Mustafa G.’nin işyerinde bulunan altın ve paralarla birlikte ortadan kaybolduğu ortaya çıktı. 

Bir başka iddiaya göre, son zamanlarda maddi açıdan zor günler geçirdiği söylenen Mustafa G.’nin kaçırıldığı yönünde. Ancak işyerinde altınların olmaması bu ihtimali zayıflatıyor. Çok sayıda alacaklı ellerinde belge olmadığı için çaresizlik içinde beklerken, ellerinde senet olan bazı alacaklılar savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bolu’yu sarsan kuyumcu skandalının detayları belli olmaya başladı. Geçtiğimiz Cuma günü işyerindeki altın ve paralarla ortadan kaybolan yukarı çarşı esnaflarından kuyumcu Mustafa G., arkasında çok sayıda gözü yaşlı insana bıraktı. Müşterilerinden emanet olarak aldığı altınların gramına faiz verdiği öğrenilen Mustafa G., çok sayıda insanın para ve altınını elinde tuttuğu aylık olarak faiz verdiği ortaya çıktı. Mustafa G.’nin son aylarda para ve altınlara verdiği aylık faiz paralarını ödeyemediği ifade edildi.

“KANSER HASTASIYIM..”

Mustafa G’nin ortadan kaybolduğunu duyan çok sayıda kişi yukarı çarşıdaki işyerine giderek alacaklarının peşine düştü. Sabah saatlerinden itibaren kuyumcu dükkanının önünde bekleyen alacaklılar gözyaşlarına boğuldu. Kanser hastası olduğunu ifade eden A.S. isimli şahıs, “Ben bütün altınlarımı bu adama verdim. Güvendim ama bizi dolandırdı gitti” dedi. Başka bir vatandaş M.A. ise, Cuma günü 10 bin TL diye kendisine satılan altınların değerinin 3 bin TL çıktığını söyledi.

40 BİN LİRAYA AYLIK BİN LİRA FAİZ !

Mağdur vatandaşlardan edinilen bilgiye göre, Mustafa G.’ın, kendisine 40 bin lira götürüp teslim eden vatandaşa aylık bin lira kar payı verdiği belirtiliyor. Faizi haram olarak gören hacı hoca kesimine ise altın gramı üzerinden yine altın hesabı ile aylık kar payı verdiği belirtiliyor.  

 PARASINI TEFECİYE VERİP BANKADAN KREDİ ÇEKMİŞ !

Genellikle Yukarı Çarşı içindeki kuyumcu birçok kuyumcu esnafının çeşitli meblağlarda kendisinden alacaklı durumda oldukları ifade ediliyor. Mustafa G.’a elindeki 50 bin lirasını getirip teslim eden bir vatandaşın, oğluna bankadan faizle kredi çekerek otomobil aldığı, Mustafa G.’dan aldığı aylık faizle banka kredisinin aylık taksitlerini karşıladığı, bu şekilde 50 bin lirasına hiç dokunmadan bir araba sahibi olmayı hedeflediği, para kaptıranların içinde ilginç bir hikaye olarak konuşuluyor.

2 yorum yapılmış
  • Tekin Mutlu
    28 Mayıs 2014 • 11:00
    Vermeseydiniz kardeşim zorla mı verin dediler size. o adam kadar o altın ve paralarını veren de suçlu
  • bolu bizim
    28 Mayıs 2014 • 11:00
    Arkadasim bizim milletimize hak bedavadan mal mulk sahibi olacaklar cocuklar guler boyle durumlara valahi bu adam o kişiyi araba sahibi edecek ve oda inanmış kardeş kimse kimseye bu devirde birsey vermez ne kulaniyorsunuz neyin kafası bu hepiniz bir dunya geziyorsunuz valahi inşallah kurtarirsiniz paranizi diyeceğim ama giden gelseydi bizim rahmetliler burda olurdu herşey emek emeksiz yemek yok varsada bu sekilde oluyor ava giderken avlanmak gibi neyse gecmis olsun arkadaşlar birazda akil parasi harcamaniz lazimmis
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.