VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAKAN AVCI GEREKEN YANITI VERDİ...

12 Ocak 2015

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik'in ...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik'in hava koşulları nedeniyle 30 ildeki okullarda eğitime ara verilmesine dair sözlerine ilişkin konuşarak, “Bizim önceliğimiz, çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığıdır, güvenliğidir. Her şey ondan sonra gelir” dedi.

Eskişehir’de biz dizi temaslarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik’in sözlerine imalı yanıt verdi. Avcı, düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, Çelik'in geçen  hafta bazı illerde okulların tatil edilmesiyle ilgili sosyal medyadan yaptığı  açıklama hakkındaki görüşlerini sorması üzerine şöyle konuştu;

“10 günden beri Türkiye'de genel mevsim normalleri üzerinde pek çok vilayetimizde kış şartları yaşıyor. Sayın Hüseyin Çelik'in bu konudaki uyarısına teşekkür ediyorum ama Milli eğitim Bakanlığı, kurumsal kültürü çok gelişmiş bir bakanlıktır. Burada öncelikle bu şartları en ince detayına kadar değerlendiren, tüm parametreleri hesaba katarak nihai kararları oluşturan sayın valilerimize, il milli eğitim müdürlerimize, kaymakamlarımıza, ilçe milli eğitim müdürlerimize, bu süreçte gösterdikleri dirayet, feraset ve basiret için çok teşekkür ediyorum. Bizim önceliğimiz, çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığıdır, güvenliğidir. Her şey ondan sonra gelir. Valilerimiz de kaymakamlarımız da il milli eğitim müdürlerimiz de ilçe milli eğitim müdürlerimiz de bu konuda fevkalade isabetli değerlendirmeler, kararlar aldılar ve uyguladılar. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.”

ÇELİK 'KOLAYA KAÇIYORLAR' DEMİŞTİ

Çelik, bakanlığı döneminde de en ufak hava olumsuzluğunda okulların tatil edilmesine hep karşı çıktığını söylemişti. Çelik, "Bence, valiliklerimiz kolayı seçiyorlar. Çocuklarımızın ruh ve beden sağlığı, elbette önemli. Bunun yolu okulları kapatmak değil, gereken tedbirleri almaktır" ifadesini kullanmıştı.

Kapalı yolun kabul edilemeyeceğini belirten Çelik, "Bizdeki bu mantığa göre iskandinav ülkeleri'nde okullar hiç açılmaz. Türkiye'nin bir kış ülkesi olduğunu yeni mi keşfettik? Belediye başkanları ,yolları açık tutamıyorlarsa kendilerini sorgulasınlar" mesajını paylaşmıştı.

Kaynak: Milliyet

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.