VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KÖYLÜDEN TERMİK SANTRAL İSYANI...

11 Mart 2015

Bolu’nun Göynük İlçesine bağlı himmetoğlu köyü’nde yapılacak olan termik santralde kullanılmak üzere kömür çıkarmak için ...

Bolu’nun Göynük İlçesine bağlı himmetoğlu köyü’nde yapılacak olan termik santralde kullanılmak üzere kömür çıkarmak için köyde 50 evin olduğu arazinin istimlak edilmesi köylüleri isyan ettirdi.

 

Bolu’nun Göynük İlçesi’ne bağlı Himmetoğlu Köyü’nde inşaatı devam eden termik santralin tartışmaları bitmek bilmiyor. Köye yapılacak termik santral için aylardır eylem yaparak tepki gösteren köy halkı bu kez de istimlak kararı sonrasında eylem yaptı. Himmetoğlu Köyü’nde bulunan kömür kaynaklarını çıkartmak için 50 ev ve arazilerinin kamulaştırma kararı çıktı. Hakim denetiminde yapılan kamulaştırma çalışmaları sırasında köylüler pankart ve dövizlerle eylem yaptı. Kamulaştırma kararı ile evlerinin ve arazilerinin ellerinden alındığını ifade eden köy halkı kendilerine ev için yer gösterilmemesine isyan ettiler. Kimi köylüler gözyaşlarını tutamazken kimileri ise yetkililerin yaptıkları tespit çalışmalarını çaresiz gözlerle izlediler.

80 yaşındaki Ayşe teyze, gözyaşları içinde “ Ben 80 yaşına geldim. Ben bu yaştan sonra nereye gideyim. Evimizi barkımızı elimizden alıyorlar. Bize yer göstermiyorlar. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bize sahip çıksın. Buraya gelip bizim halimizi görsünler. Bize yardım etsinler. Bizim gidecek yerimiz yok” diye konuştu. Evi kamulaştırılan Mustafa Yıldız isimli köylü ise, “ Biz devletimize milletimize her zaman bağlı olduk. Bize bu ceza neden reva görüldü. Kamulaştırma çalışmaları yapılabilir ama biz ev yapmak için yer istiyoruz. Devletimiz bize sahip çıksın” dedi. Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı eylem daha sonra sessiz bir şekilde sona erdi.

1 yorum yapılmış
  • yt
    10 Mart 2015 • 14:00
    bu kadar hakkımız yenildikten sonra hala oy vermeyin be teyzecim bu adamlara. tdk ya bile el attılar evinizi elinizden alıyorlar polis rahat rahat adam öldürüyor, dünyanın vergisi kesiliyor maaşlarımızdan ben tamam bi şekilde yaşar ölür giderim çocuklarımız böyle bir ülkedemi yaşasın
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.