VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ERDOĞAN'A HAKARET DAVASINDA ÖĞRETMENE TAHLİYE

7 Temmuz 2015

Bolu’da öğrencisinin iddiasına göre “ Ülkenin başında hırsızlar var” dediği iddia edilerek hakkında 2 yıla ...

Bolu’da öğrencisinin iddiasına göre “ Ülkenin başında hırsızlar var” dediği iddia edilerek hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ortaokul Öğretmeni Utkum Kozanoğlu beraat etti.

Edinilen bilgiye göre, Bolu’da bir ortaokulda Fen Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapan Utkum Kozanoğlu, bir öğrencisinin iddiasına göre “Ülkenin başında hırsızlar var” dedi. Öğrencinin ifadelerinin ardından öğretmen hakkında soruşturma başlatılarak Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla dava açıldı. Davada Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan da müşteki sıfatıyla yer aldı. Erdoğan’ın Avukatı Ahmet Özel tarafından davaya müdahil olmak için bir dilekçe gönderilirken, Kozanoğlu, “Okulumuzda görev yapan başka bir öğretmen hakkında ‘Ülkenin başında hırsızlar var’ dediği gerekçesiyle soruşturma açılmıştı. Öğrenciler de derste bana o öğretmen hakkında soruşturma açılma sebebini sordular. Ben de bu cümleyi hatırlattım; ama bunu söylediğine inanmıyorum, dedim. O esnada bir öğrencim, ‘Ülkenin başında hırsızlar var’ cümlesinin benim tarafımdan söylendiğini zannetmiş. Olay böyle başladı” dedi. Kozanoğlu’nun bu ifadelerini tanık olarak dinlenilen öğrencileri de doğruladı.

Mahkeme heyeti, iddia edilen suçta maddi bir unsur oluşmadığı ve hiçbir şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi geçmediği gerekçeleriyle Utkum Kozanoğlu hakkında beraat kararı verdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.