VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ŞEYDA DUALARINIZI BEKLİYOR

21 Temmuz 2015

Haber: Ufuk ÇİLESİZOĞLU Bolu'nun Çaydurt Köyü'nde ablasıyla birlikte okula karne almaya giderken otomobilin çarpması sonrasında yaralanan ve ...

Haber: Ufuk ÇİLESİZOĞLU

Bolu'nun Çaydurt Köyü'nde ablasıyla birlikte okula karne almaya giderken otomobilin çarpması sonrasında yaralanan ve vücudunun sağ tarafı felçli kalan 5 yaşındaki Şeyda Çalışkan'dan güzel haberler geldi. Yapılan tedaviler sonrasında 5 yaşındaki Şeyda Çalışkan’ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Denge kaybı yaşayan Şeyda yavaş yavaş yürümeye başladı. Öte yandan, Şeyda’nın hastane masraflarının Bolu Valisi Aydın Baruş’un girişimleriyle Bolu Çimento Fabrikası üstlendi. 

6 Haziran’da ablası 11 yaşındaki Sevval Çalışkan ile Çaydurt’ta eğitim gördükleri okula karne almak için giden Şeyda Çalışkan mutlu günlerinden birini yaşıyordu. Ancak abla kardeşin mutluluğu kısa sürdü. 

Sağ tarafı yüzde 70 felçli

Karşıdan karşıya geçmek isteyen abla kardeş otomobilin çarpması sonrasında hastanede tedavi altına alındılar. Abla Sevval Çalışkan tedavisini ardından taburcu edilirken, sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi. Ancak Şeyda o kadar şanslı olamadı. İlk tedavisi Bolu’daki hastanede yapılan Şeyda’nın tedavisine İzmit’te devam edildi. Vücudunun sağ tarafı felç olan ve beyninin sol tarafından ödem oluşan sağlık durumu iyiye gidiyor. Yürümekte zorlanan ve denge kaybı yaşayan minik kız yavaş yavaş yürümeye başladı. Şeyda Çalışkan 2 aylık tedavinin ardından sağlığına büyük oranda kavuşacağı ifade edildi.

Vali Baruş olaya el attı

İzmit’te bir hastanede tedavi altında tutulan Şeyda’nın hastane masrafları günlük 300 TL olunca aile bu rakamı ödemekte zorlandı. BBP İl Başkanı Mahmut Alan’ın girişimleri ve Sağlık İl Müdürü Mahmut Arık’ın destekleriyle bu rakam 200 TL’ye düşürüldü. Ancak rakam yine yüksek olunca Bolu Valisi Aydın Baruş konuya el attı. Baruş, Bolu Çimento Fabrikası yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonrasında çocuğun hastane masraflarını fabrika üstlendi.

3 yorum yapılmış
  • seyda
    20 Temmuz 2015 • 11:00
    Bolu daki sürücülerin zeka seviye testinden geçmeleri lazım. ayrıca görgü ve edep eğitimi almaları elzem ki belki kazalar azalır
  • seval
    27 Temmuz 2015 • 11:00
    Küçük çocuklari başı boş bırakan anne baba ya ne diyecek sin peki sürücü nün suçu değil bu bilip bilmeden yorum da yapmayın ..
  • bolulu
    26 Mart 2017 • 10:15
    bence artık yayalar yoldan arabalar ise kaldırımdan gitmeli birde arabaların önüne atlamaları sinir bozucu eline kolunu sallaya salya geciyo arba gelmiş gelmemiş umrunda degil yaya gecitlerinde eyvallah ama harıcı olunca sinir oluyorum
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.