VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

IŞİD DAVASINDA HAPİS CEZASI

17 Mart 2016

.........................

Bolu’da terör örgütü IŞİD’in sosyal medyaya propagandasını yaptıkları gerekçesiyle yargılan 3 sanığa 10 aydan 1 yıl 8 aya kadar hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, sanıkların 5 yıl içerisinde suç işlemeleri şartıyla cezayı erteledi.

  Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına sanıklar Murat Zafer Cankurtaran, Agah Şahin, Ümit Erdoğan ve Muhammet Kahraman ile avukatları katıldı. ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve terör örgütü propagandası yapmak’, , 'Atatürk'ün hatırasına hakaret', ‘Ateşli silah ve mutat sayıda mermi bulundurmak’ suçlarından yargılanan 3 sanığa 10 aydan 1 yıl 8 aya kadar hapis cezası verdi.  

5 YIL SUÇ İŞLEMEME ŞARTI

Mahkeme heyeti, terör örgütü propagandası yapmak suçundan dolayı sanık Murat Zafer C.'ye 1 yıl, Agah Ş.'ye 10 ay, Ümit E.'ye 10 ay, 'Atatürk'ün hatırasına hakaret' suçundan ise 10 ay olmak 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti sanıkların 5 yıl boyunca herhangi bir suç işlememeleri şartıyla cezayı erteledi. Davada yargılanan Muhammet K.'nın ise beraatını karar verildi.

1 yorum yapılmış
  • sercanko
    17 Mart 2016 • 12:24
    Bunları idam etmeli
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.