VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

EVCİL'DEN ÇOK SERT SÖZLER...

24 Haziran 2016

.....................

MHP Bolu İl Başkanı Adem Evcil, “Şimdi gelmiş Muharrem İnce polisi tehdit ediyor. Sebahat Tuncel’i de biliyorsunuz HDP Milletvekili gitti polise tokat attı. Şimdi Muharrem İnce’nin ondan ne farkı kaldı ki?” dedi. Evcil ayrıca, “İkinci gün yapılan eylemde polis Valiliğin önünde müdahalede bulunmalıydı” dedi.

Ülkü Ocakları Bolu Şube Başkanlığının iftar programına, MHP Bolu İl Başkanı Adem Evcil, Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı İsmail Akgül,  MHP Belediye Meclis Üyesi Ercan Üsküp, sendika başkanları ve gazeteciler katıldı. İftar yemeğinin ardından Bolu’da İl Milli Eğitim Müdür Yusuf Cengiz’in 10. Yıl Marşını kaldırmasına yönelik söylemlerini ve sonrasında CHP eliyle gerçekleştirilen protestoları değerlendiren Evcil, şu ifadelere yer verdi;

İşte MHP İl Başkanının çarpıcı sözleri

“BİZ ONA BİR MARŞ YAZARIZ”

İl Milli Eğitim Müdürü bir Milletvekili değildir. Nihayetinde 10. Yıl Marşını kaldırmak onun görevi, vazifesi de değildir. Milli Eğitim Müdürünün yapmış olduğu bu çıkış ilimizde çok farklı şeylere sebebiyet verdi. Sayın Milli Eğitim Müdürü eğer liselere ve üniversitelere giriş sınavlarında Bolu’yu birinci il yaparsa biz ona bir marş yazarız.

”10. YIL MARŞI TÜRK MİLLETİNİN MARŞIDIR”

Halk artık bir şeylere kendisi tepki vermek istiyor. Bir siyasi partinin adı altında değil, bir sivil toplum kuruluşunun adı altında da değil. Tamamen kendi tepkisini ortaya koymak isteyen bir halk var. Lakin bu işler siyasileştiği için kendine bir türlü mecra bulamıyor. 10. Yıl Marşı şu kesimin, bu kesimin değil, tamamen Türk Milletinin marşıdır. Cumhuriyetin Kuruluşunun 10. yılında yazılmış bir marştır.İçerisinde  tamamen Türklüğü öven ifadeler barındırmaktadır. Bu onların haddi de değil, hakkı da değil. Şimdi bir Müdürün patavatsızlığından Bolu’nun marka değeri Türkiye’de günden güne eriyor.

“BURAK COP İLE GİDİP CUMHURİYETİ NASIL SAVUNABİLİRİZ Kİ?”

O günkü olayı çok yönlü videolardan izledim, kendimiz katılmadık. Çünkü 7 Haziran seçimleri ve 1 Kasım seçimleri öncesinde CHP artık tamamen kendi çizgisinden uzaklaşmış, HDP  çizgisine çok yakın bir şekilde devam etmiştir. Şimdi Allah için soruyorum, Burak Cop ile gidip Cumhuriyeti nasıl savunabiliriz ki? Yani bu noktada HDP’nin savunucusu olmuş bir parti durumunda şuan CHP.

“İKİNCİ GÜN VALİLİĞİN ÖNÜNDE MÜDAHALE OLMASI GEREKİYORDU”

Polisin Bolu’da bu tarz bir müdahalede bulunduğu eylem sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azdır. O gün barikatlara tekme atılmasaydı, barikatlarda küfür edilmeseydi bunlar yaşanmazdı. İlk barikattan vatandaşların geçmesine müsaade edildi, ikinci barikatta polise karşı bir saldırı olduğunda bu iş devreye girdi. Yalnız polisi öyle bir vurdular, öyle bir kırdılar ki, polis bizim polisimiz. Burada bizim tamamen hükümeti sorgulamamız gerekiyor. İllegal bir eylemle Valilik önüne kadar gelip Valiliğin önünde yok adamsın yok değilsin tarzı söylemler hoş değil. Bir makamı temsil eden bir insan var orada, bizim bakış açımızda makamlar çok kuvvetlidir ve bu makamların zarar görmesi çok yanlış bir şeydir. Eğer bir müdahale olacaksa ikinci gün Valiliğin önünde böyle bir müdahale olması gerekiyordu.

“BÜROKRATLARIN VE VALİNİN KENDİNİ SORGULAMASI GEREKİYOR”

Bu noktada oradaki bürokratların da, Valinin de kendini sorgulaması gerekmekte diye düşünüyorum. Sayın Valinin bir an önce ilimizin marka değeri ile alakalı çalışması lazım. İlimizi böyle bir gündemle meşgul ettiği için, provokasyona neden olduğu için bence İl Milli Eğitim Müdürüne soruşturmayı çoktan açıp işi farklı yerlere getirmesi gerektiği kanaatindeyim.

“MUHARREM İNCE’NİN ONDAN NE FARKI KALDI”

Şimdi gelmiş Muharrem İnce polisi tehdit ediyor. Sebahat Tuncel’i de biliyorsunuz HDP Milletvekili gitti polise tokat attı. Şimdi Muharrem İnce’nin ondan ne farkı kaldı ki? Cumhuriyeti böyle mi savunacağız. Güneydoğu’ya gittiğiniz zaman adamların yaptıklarını görüyorsunuz, Ülke sevdası gibi bir amaçları gayeleri yok, mantar gibi batı illerinde bunların açılmasına göz yuman zaten hükümetin bizzat kendisiydi. Şimdi o süreçte gidiyorsun emniyet amirine tokat atıyorsun, dönüyorsun bu tarafta Cumhuriyeti savunduğunu söyleyen Muharrem ince’nin gelip Türk polisini tehdit ettiğini görüyorsun. Bu bir aymazlıktır. Bu noktada ben polisin hedef gözettiğini düşünmüyorum. Öyle bir durum söz konusu olsaydı daha önce de basınımız defalarca kez bu biber gazlarından nasibini alırdı, bizler de bir çok toplumsal eylemde polisle karşı karşıya geldik ve hepsinde ciddi anlamda bir sağduyuda bulundular.       

“EMNİYET HÜKÜMETİN PROVOKASYONUNU DA ÖNLEDİ”

Bu süreç bir şekilde provoke edildi. Nihayetinde Bolu böyle şeylere alışkın bir şehir değil. Daha önce de sizlere beyan ettim. İki tane canlı bombanın Bolu’da çıkma ihtimalini hangimiz düşünebilirdik ki. Ama bakıyorsunuz bugün canlı bombalar Bolu’nun gündemi, bakıyorsunuz bugün çocuk istismarları Bolu’nun gündemi. Bunlar yetmezmiş gibi bakıyorsunuz  bir gündemin meşguliyeti söz konusu. Şimdi şu akla geliyor. Gündem bu kadar meşgul edildi peki arka planda ne vardı. Yani aslında oralara bizler dikkat çekerken Bolu’daki diğer sıkıntılarla alakalı ne oldu ne bitti? Kaldı ki orada hükümetin de bir provokasyonu vardı ve Emniyet bu provokasyonu da engelledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne AKP  tarafından bir ziyaretin gerçekleştirildiğini beyan ettiler. O ziyaretin Emniyet aracılığı ile engellendiği söylendi.

“BOLU’YU GÜZEL YERLERE TAŞI”

Bu noktada herkes işini bilecek. Kişi kendinden bilir işi demiş atalarımız. Yani bir Milletvekili olsan bir siyasi parti lideri olsan bunları söyleyebilirsin. Bunlar söylenecek şeyler değil lakin o zaman söyleyebilirsin. Ama sen şuan adı üstünde Milli Eğitim Müdürüsün. Eğer çok marş meraklısıysan, Bolu’yu güzel yerlere taşı, biz sana hep birlikte koro halinde marş yazarız da marş söyleriz de.

Kaynak - Bolu Takip Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.