DARBECİ GENERAL HAKKINDA KARAR VERİLDİ

..................

DARBECİ GENERAL HAKKINDA KARAR VERİLDİ
Paylaş
A-A+ Paylaş

15 Temmuz’da FETÖ/PDY mensubu bir grup subayla birlikte darbe girişime kalkışan ve o gece telefonla askerlerin dışarı çıkarılması talimatı veren Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, YAŞ kararıyla TSK’dan ihraç edildi.

İsmail Güneşer’in, Şırnak’tan Bolu’ya ‘Askeri kışladan çıkartın’ talimatı verdiği, ancak Bolu’daki personelin bu emre uymadığı ortaya çıkmıştı. Daha sonra ise Bolu Belediyesine ait iş makineleri Tugayın çevresini sararak giriş çıkışı engellemişti. Darbe girişimi nedeniyle bir hafta öne çekilip yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesi Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) son yılların en büyük temizliği yapıldı. TSK’dan 149 general ve amiral, 1099 subay ve 436 astsubay ihraç edildi. TSK’nın 358 olan general ve amiral sayısı ihraçlarla 209’a düştü. Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer Yüksekova’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

5 yorum yapılmış

  • AdemKOCABA (9 yıl önce)
    Darbeye karışan ve destek veren kim varsa tüm mallarına elkonulsun, şehit ve gazi yakınlarına dağıtılsin. Darbecilerin maaşları kesilsin. Bütün fetocular sosyal medyadan tespit edilip vatandaşlıktan cikarilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tugaydanerkenemekli (9 yıl önce)
    Sana bol Güneş'ler Güneşer zart zart konuşurdun şimdide konuş hadi
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskiuzman (9 yıl önce)
    bizi soğuttun meslekten biz vatan dedikçe sen bizi atmak için elinden geleni yaptın. Sürün şimdi cezaevinde .
    0
    0
    Yanıtla
  • Uzmavu (9 yıl önce)
    Ne oldu güneşer adamın aklını alırlar böyle.uzm erb. Küçük beyinli diyordun .senin beyni büyükte ne yaptın. Suçsuz yere Uzm erb ları meslekten attın meslekten soguttun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Komando (9 yıl önce)
    Ilahi adalet takdiri adalet
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.