VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YILMAZ'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

22 Eylül 2016

.....................

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Geredeli Hemşehrimiz Mehmet Yılmaz, 15 Temmuz'un ertesi günü yaşanan açığa alma sürecini anlattı. Yılmaz, “HSYK 2. Daire olarak 2740 hakim ve savcıyı açığa aldık.  Ancak o liste bir gecede hazırlanmış bir liste değil. Üç yıldır üzerinde çalışıyorduk” dedi.  

 Karar Gazetesi’nden Elif Çakır’a konuşan HSYK 2. Daire Başkanı Hemşehrimiz Mehmet Yılmaz, “HSYK 2. Daire olarak 2740 hakim ve savcıyı açığa aldık.  Ancak o liste bir gecede hazırlanmış bir liste değil. Üç yıldır üzerinde çalışıyorduk. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin bir gün sonrasında yaşanan açığa alma ve görevden uzaklaştırmalarla ilgili olarak “15 Temmuz darbe gecesinin sabahında HSYK 2. Daire olarak 2740 hakim ve savcıyı açığa aldık.  Ancak o liste bir gecede hazırlanmış bir liste değil. Üç yıldır üzerinde çalışıyorduk” dedi.

“YARGIYI KENDİ AMAÇLARI İÇİN ARAÇ OLARAK KULANDILAR”

Mehmet Yılmaz, “Türkiye yeni değil, üç yıldır olağanüstü süreçten geçiyor. Bunların yapılandıklarının ortaya çıktığı ilk yer yargı. Yargıyı arkalarına alarak Türkiye’de neler yaptıklarını biliyoruz. Kurul olarak üç yıldır yürüttüğümüz bir disiplin soruşturması vardı. Selam Tevhit, Ergenekon, Balyoz, Kozmik Oda, Askeri Casusluk, Odatv, Hüseyin Kurtoğlu gibi davalardan yola çıkarak başlattığımız bir süreçti bu. Bu davalara bakan, hüküm veren, soruşturma yapan hakim ve savcıların yargıyı kendi amaçları için nasıl araç haline getirdiklerine yönelik olarak yürütülen idari soruşturma süreci vardı zaten. Bütün iltisakları sağlamıştık” ifadelerin kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.