MİNİK ZEYNEP'TEN KAHREDEN HABER

......................

MİNİK ZEYNEP'TEN KAHREDEN HABER
Paylaş
A-A+ Paylaş

Bolu’da 2012 yılında kemik iliği hastası olarak dünyaya gelen Zeynep Gülcan, ailenin tüp bebek yöntemiyle dünyaya getirdiği kardeşinden alınan kordon kanı ile tekrar hayata tutundu ancak uzun süre uygun kan bulunamaması nedeniyle minik Zeynep gözlerini kaybetti. 

  Bolu’da 5 yıl önce Hemofagositik Lenfohistiositoz (HLH) hastalığı teşhisi konulan Zeynep Gülcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hematoloji Bölümü’nde tedavi altına alındıktan kısa bir süre sonra hastalığı tekrar nüksedince kemik iliği nakli yapılmasına karar verildi.

Kardeşinin kordon kanı nakledildi

Bolu’da minik Zeynep için uygun kan bulunabilmesi için kan bağışı kampanyasına 100 bin kişiye yakın vatandaş katılarak yardım etmek istedi. Ancak tüm çabalara rağmen uygun bir kan örneği bulunamayınca aile ikinci bir çocuk dünyaya getirmeye karar verdi. Nurcan ve Mustafa Gülcan çiftinin tüp bebek yöntemiyle dünyaya getirdikleri erkek çocukları Umut Eymen’in kordon kanı kardeşi Zeynep’e nakledildi.

Hem yürüyemiyor hem de göremiyor

  Kızının ilik nakli olalı 6 ay olduğunun ifade eden baba Mustafa Gülcan, “Zeynep, ilik nakli için yaklaşık 3,5 yıl geç kalındığından dolayı yürüyemiyor ama fizik tedavi ile inşallah tekrar yürüyecek. Göz sinirleri yüksek derecede hasar gördüğü için artık göremiyor da. İyi olur mu olmaz mı bekleyeceğiz.  Doktorların söylediğine göre bir tedavisi yok ama ileriki yıllarda sinirler kendi kendini tedavi edebilirmiş” dedi.

Haber Fotoğrafları
MİNİK ZEYNEP'TEN KAHREDEN HABER
MİNİK ZEYNEP'TEN KAHREDEN HABER
MİNİK ZEYNEP'TEN KAHREDEN HABER

1 yorum yapılmış

  • suat (6 yıl önce)
    allah acil şifalar versin inşallah tez zamanda iyileşir bu numarada ulaşabilirsiniz ilik nakli vermek istiyorum 0530 863 89 12
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.