AMERİKA'DAN AKIL ALMAZ UYGULAMA

.......................

AMERİKA'DAN AKIL ALMAZ UYGULAMA
Paylaş
A-A+ Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs ayındaki Washington ziyareti sırasında Türk Büyükelçilik Konutu önünde çıkan kavgaya karışan kişilerin yargılandığı duruşma dün Amerika’nın başkenti Washington’da yapıldı. Dava kapsamında tutuklu bulunan hemşerimiz Sinan Narin mahkeme salonuna üzerinde turuncu renkte hapishane kıyafeti, elleri kelepçeli ve ayakları zincirli halde getirildi. Tahliye talebi mahkeme heyeti tarafından kabul edilmezken, duruşma 10 Ekim 2017 tarihine ertelendi.

15’i Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruması 19 kişinin yargılandığı davada tutuklu bulunan iki Türk vatandaşının tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma tarihi 10 Ekim olarak açıklandı. Başkent Washington’daki duruşma D.C Superior Court binasında 311 no’lu salonda yapıldı.  İki tutuklu sanık Sinan Narin ve Eyüp Yıldırım mahkeme salonunda üzerlerinde turuncu renkte hapishane kıyafetiyle elleri kelepçeli ve ayakları zincirli halde getirildi. İkilinin tahliye talepleri konusunda bir sonuca varmayan hakim davayı 10 Ekim tarihine erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

16 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Büyükelçilik konutuna geldiği sırada kendisini karşılamaya gelenlerle protesto edenler arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüşmüş kavgaya resmi korumalar da karışmıştı. Kavga esnasında her iki taraftan da yaralanarak hastaneye kaldırılanlar olmuştu. Söz konusu kavga nedeniyle Amerikan Temsilciler Meclisi’nde de Türkiye’yi kınayan bir tasarı gündeme gelmiş ve kabul edilmişti.

Kaynak - Hakan Aydın - Bolu Takip Gazetesi

2 yorum yapılmış

  • Mehmet (8 yıl önce)
    Iste burada da sucu kesinlesmemis bazi insanlar icin ayni durum gecerli olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • semrah (8 yıl önce)
    sonuçta burası abd değil işinize bakın
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.