MÜDÜRLÜKTEN "DEĞERLER EĞİTİMİ" AÇIKLAMASI

..........................

MÜDÜRLÜKTEN
Paylaş
A-A+ Paylaş

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bolu Müftülüğü arasında imzalanan protokolle merkeze bağlı ilköğretim okullarında ‘serbest zaman etkinliği’ adı altındaki saatlere zorunlu olarak    Kur-an dersi konulmasını ve bu derslerin pedagojik fermasyon almayan eğiticiler tarafından verilmesine gelen tepkiler üzerine düzenlemeye gidildi.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, anaokulları ve anasınıflarında verilecek değerler eğitiminin haftada bir gün ders dışında ve velilerin isteğine bağlı olarak verileceğini duyurdu. Açıklamada, "Eğitim Bolu Müftülüğü’nde görev yapan ön lisans ve lisans mezunu pedagojik formasyona sahip öğreticiler tarafından verilecek" denildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Bolu Valiliği’nin oluru ile yapılmakta olan değerler eğitimi üzerine basın organlarında çıkan haberlere ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapıldı.

UYGULAMA 3 YILDAN BU YANA DEVAM EDİYOR

"Bolu’da, anaokulu ve anasınıflarında 3 yıldan beri değerler eğitimi veriliyor. 2017-2018 eğitim öğretim döneminde, anaokulu ve ilkokullarda değerler eğitiminin verilmesi bir protokolle uygulamaya konuldu. Eğitim Bolu Müftülüğü’nde görev yapan ön lisans ve lisans mezunu pedagojik formasyona sahip öğreticiler tarafından verilecek.

"DERSİ ALMAYACAK ÖĞRENCİLER..."

Değerler eğitimi verecek öğreticilerin güvenlik soruşturmalarının yapılarak görevlendirildi. Dersi almayacak öğrencilerin de arkadaşlarıyla ilişkilerinin bozulması, okul idarelerinin öğrencilere dönük ayrımcı tutumları ya da sosyal baskı oluşturmaları asla söz konusu değildir." 

1 yorum yapılmış

  • derya (8 yıl önce)
    laiklik tabiki elden gidiyo ne yaygarası. sizde yalakalık yapmayı bırakıp tarafsız haber yapsanız artık olmaz mı...
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.