VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İKA DOBRA DOBRA NE BİLİYORSA ANLATTI

22 Kasım 2017

........................

Haber: Ebru Eyvazoğlu - Bolu Takip Gazetesi

Bolu’da FETÖ'nün çatı davasında tanık sıfatıyla ifade veren doktor Hüseyin İka, Bolu eski Valisi tutuklu İbrahim Özçimen ve örgütün üst düzey isimleriyle ilgili bildiklerini anlattı. İka, "Toplantılarda yapılan konuşmalara bir kaç kez karşı çıkmam ve farklı görüş beyan etmem nedeniyle bana soğuk davranıldığını fark ettim. En son bu toplantılara 2011’de katıldım. Daha sonra da bu tarz bir toplantıya katılmadım” 

BOLU VALİSİ ÖZÇİMEN’İN KATILDIĞI SOHBETLERE BİR KAÇ KEZ BEN DE KATILDIM

“Bundan önce Çizmeci Motel, Highway ve Melih Koleji’nde de bir kaç sohbet toplantısına katılmıştım. Bunlara dönemin valisi İbrahim Özçimen de katılmaktaydı. O dönem örgütün Bolu sorumlusu olan Ahmet Polat Önel isimli şahıs bu toplantıları organize etmekteydi. Toplantılarda yapılan konuşmalara bir kaç kez karşı çıkmam ve farklı görüş beyan etmem nedeniyle bana soğuk davranıldığını fark ettim. En son bu toplantılara 2011’de katıldım. Daha sonra da bu tarz bir toplantıya katılmadım.”

ÇOK TARTIŞILAN O KAYIP FLAŞ BELLEKTE NELER VARDI?

“Hastane idareciliğinden ayrıldıktan sonra uzman hekim olarak aynı yerde çalışmaya devam ettim. Bir ara Yüksel Karabulut görüşmek istediğini söyledi. Bana Özel İdare ve Valilikteki Fetullah Gülen cemaatinin kadrolaşmasına yönelik tespitler yaptığını ve bundan rahatsız olduğunu söyledi. İbrahim Özçimen ve İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu’nun bu kadrolaşmaya yol açtığını ifade etti. Yapmış olduğu çalışmaya ilişkin bir flaş bellek oluşturduğunu ancak bunun odasından kaybolduğunu ifade etti. Belleğin kaybolmasından Fetullah Gülen cemaatine mensup şahısların sorumlu olabileceğini söyledi. Elindeki belgeleri bilgisayarıma kopyaladım. Fakat ayrılmadan önce bu belgenin silinmesini istedi. Ben belgelere sadece göz attım. Hatta çöp kutusundan da kendisi silerek ayrıldı.”

494 SAYFALIK FİŞLEME LİSTESİ

“Bir ara M.Y. ve N.D. ile birlikte bir pastanede oturduğumuz sırada dönemin Bolu il sorumlusu Ahmet Polat Önel masamıza geldi. Hakkımızda bir dosya oluşturulduğundan bahsetti. Ben bu durumdan rahatsız oldum. Kendisine ulaşarak sordum. Fakat sağlıklı bilgi alamadım. Daha sonra bana Bekir Mutlu ve Levent Şahin isimli polisleri yönlendirdi. Durumu onlara anlattım. Ancak sonradan 494 sayfalık bir fişleme listesi olduğu ve bunun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiğini öğrendim.”

“FETULLAH GÜLEN’İN BEDDUASININ YERİNDE OLDUĞUNU SÖYLEDİLER”

“2014 yerel seçimlerinden önce Belediye meclis üyesi olarak Belediye Başkan adayımızla birlikte secim çalışmalarına başladık. 17-25 Aralık süreci yeni geçirilmişti. Fetullah Gülen cemaati ileri gelenleri parti hakkında olumsuz propagandalar yapmaktaydılar. Bu nedenle cemaatin ileri gelenleri ile görüşme yapmak istedik. BOSİAD’da bir görüşme ayarlandı. Adnan Daylan, M.O., Ahmet Nuri Gürsoy, İsmail Hakkı Özmen, Selman Akkaya ve bu dönemde Bolu il imamı olarak atandığını öğrendiğim Cuma Kartal katıldı. Biz kendilerine seçimlere doğru gidilirken aleyhe propaganda ve çalışmalarını bırakmalarını istedik. Onlar da bize Fetullah Gülen hocanın hükûmet aleyhine yaptığı bedduanın yerinde olduğunu söylediler. Bu şekilde BOSİAD’dan ayrıldık. İsmini saydığım şahısların o dönem cemaat olarak bilinen yapıyı temsilen katılan kişiler olduğunu düşünüyorum. Sonraki tarihte İsmail Hakkı Özmen, Adnan Daylan ve Harun Savcı isimli şahısları kendi işyerlerinde ziyaret ettik. Propagandayı sonlandırmaları istedik. Bu görüşmelerde sadece İsmail Hakkı Özmen’in yapılanların doğru olmadığına yönelik kanaat taşıdığını söylemek isterim. Fakat diğerlerinden bize yönelik olumlu bir talep alamadık. Seçimlerden sonra Adnan Daylan seçilen belediye başkanından randevu talep etti. Bir restoranda buluştuk. Bu görüşmede adı geçen şahısların sanki seçim döneminde mensubu bulunduğum parti aleyhine propaganda yapmammışlarcasına yakınlaşmak istediklerine şahit oldum. Biz böyle bir yakınlaşmayı kabul etmeyip, oradan ayrıldık.”

1 yorum yapılmış
  • hak
    23 Kasım 2017 • 22:26
    ne anlatmış fasa fuse gezdiler gezdiler kendilerini temize çıkarmaya çalışıyorlar itirafçı olarak
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.