VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TAVUK YALANINA KOCA'DAN YALANLAMA

30 Mayıs 2018

....................

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı ve Beypiliç A.Ş. Genel Müdürü Dr. Sait Koca, Türkiye’nin 15 günlük tavuk stoku kaldığı, tavuk üretiminin azaldığı ve fiyatların iki katına çıkacağı söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Üretimde azalma söz konusu değil, aynı hızla devam ediyor. Fiyatların iki katına çıkması gibi bir durum da söz konusu değil” dedi.

 Son günlerde ulusal haberlerde yer alan Türkiye’nin 15 günlük tavuk stoku kaldığı, tavuk üretiminin azaldığı ve fiyatların iki katına çıkacağı ile ilgili söylentileri BESD-BİR Başkanı Dr. Sait Koca cevapladı.

ART NİYETLİ KİŞİLER

Koca, “Üretimde kesinlikle bir azalma söz konusu değil. Bazı kişiler yanlış bilgiler vererek ortalığı karıştırıyorlar. Sektörde üretim aynı hızla devam ediyor. Bu üretim önümüzdeki günlerde de aksamadan sürecektir. Bu konuda hiçbir tereddüt olmasın. Bazı kişiler yetiştiriciler ile sektör arasında bir sorun olduğu gibi bir ortam yaratmaya çalışıyorlar. Sektörle üreticiler arasında herhangi bir sorun yok. Ama bazı kişiler yanlış bilgilerle hem üreticiyi hem tüketiciyi yanıltan bilgiler veriyorlar. Üretimde herhangi bir azalma söz konusu değil ve fiyatların iki katına çıkacağı gibi bir durum mümkün değil.  Türkiye’de beyaz et sektörü çok değerli bir hayvansal proteini çok uygun bir fiyata tüketiciye bugüne kadar sundu ve  bundan sonrada sunmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.