VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“KALBİ BOLU’YLA ATANLAR HAYAL ETTİ”

1 Eylül 2018

.............................................

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Nilüfer yetiştiriciliğinde Türkiye’de ve dünyada öncü olmak istiyoruz" dedi.

Yılmaz, Alpagutbey Mahallesi’nde inşa edilen ve 4 Eylül'de açılışı yapılacak Nilüfer Sanat Parkına ilişkin açıklama yaptı. Gelecekte dünya nilüfer çeşitliliğinin Bolu’dan sağlanmasını hedeflediklerini dile getiren Yılmaz, şunları aktardı, "Nilüfer yetiştiriciliğinde Türkiye’de ve dünyada öncü olmak istiyoruz. Bu narin çiçeğin 200’e yakın türüyle yola çıktık. Bunların 140 çeşidi Bolu iklimine uyum sağladı, kışı atlattı, çiçek açtı. Yetiştirdiğimiz nilüferlerden 54 çeşidini Gölcük’e diktik. Çalışmalarımız sürüyor."

“KALBİ BOLU’YLA ATANLAR HAYAL ETTİ”

Yılmaz, Nilüfer Sanat Parkı’nın Bolu’ya gönül vermiş kişilerin katkılarıyla hayata geçirildiğini belirterek, şunları ifade etti:

"Bu parkı, kalbi Bolu’yla atanlar hayal etti, kalbi Bolu’yla atanlar gerçeğe dönüştürdü. Parkımızın fikir babası bir doğa ve sanat aşığı, kentimize büyük hizmetleri olan Bolulu Belgin Özer. Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğünün hayata geçirdiği proje için dünyanın en zengin nilüfer çiçeği koleksiyonuna sahip Hüseyin Usta adlı değerli işadamımız 200 çeşit nilüfer hediye etti. Yine Ziraat Yüksek Mühendisi Şerafettin Erbayram kendi nadide koleksiyonundan seçerek parkımıza 40 çeşit şakayık ve gül çeşitleri bağışladı."

“SANATSEVERLERİ DE YAŞATACAĞIMIZ BİR PARK OLACAK”

Parkın nilüfer üretim merkezi olacak olmasının yanı sıra sanat parkı olma özelliği taşıyacağına dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bolu'da yetişmiş önemli sanatseverleri de yaşatacağımız bir park olacak. İlkini de inşallah yaşayan bir ressamımızın tanıtımı ile başlatacağız. Ardından da en büyük 5 büyük sanatçımıza da sahip çıkmış olacağız. Bu park içinde bir de bonsai ağaç üretim merkezimiz kuruldu. Bu parkla birlikte hem dünya çapında bir nilüfer üretim merkezini oluşturmuş olacağız. Bolu’da hem nilüfer üreteceğiz hem de bunu yayacağız."

HER BİRİ 290 METREKARE

Yapımına 2016 yılının kasım ayında başlanan 7 bin 300 metrekare büyüklüğe sahip parkta, nilüfer ve minyatür bonsai ağaçları yetiştiriliyor. Parkta her biri 290 metrekare büyüklüğünde 4 nilüfer havuzu ile bonsai eğitim ve üretim serası, sanat evi, kütüphane, kuş yuvaları ve endemik balık yetiştirme havuzları bulunuyor.

Minyatürleştirilmiş ağaçların yetiştirilmesi noktasında kurs alanlarının bulunduğu parkta, bonsai ağaç sanatı meraklılarının İstanbul ve Japonya’dan gelecek ustalar sayesinde hem bu sanatın inceliklerini öğrenmesi, hem de üretim yapılması hedefleniyor. Çok sayıda çiçek ve ağaca ev sahipliği yapan parkta minyatürleştirilmiş 500 yaşındaki bir zeytin ağacı, 400 yaşında bir anıt meşe, kuş yuva ve yemlikleri ile endemik alabalık yetiştirme havuzu da bulunuyor.

  • “KALBİ BOLU’YLA ATANLAR HAYAL ETTİ”
  • “KALBİ BOLU’YLA ATANLAR HAYAL ETTİ”
  • “KALBİ BOLU’YLA ATANLAR HAYAL ETTİ”
  • “KALBİ BOLU’YLA ATANLAR HAYAL ETTİ”
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.