VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AÇTI AĞZINI, YUMDU GÖZÜNÜ

7 Ocak 2020

...........................................

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, “Kanal İstanbul” ile ilgili AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın kendisine ve partisine yönelttiği eleştirilere cevap vererek, “Kanal İstanbul”un ulusal güvenliğimizi ve Karadeniz’i bir barış denizi olarak korumaya karşı açık bir tehdit oluşturduğu rahatça gözlemlenebilmektedir” ifadelerini kullandı.

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu, AKP Bolu İl Başkanı Sayın Nurettin Doğanay’ın    partisinin “Kanal İstanbul” Projesi ile ilgili takındığı tavrı eleştirerek şahsına yönelik çeşitli ithamlarda bulunduğunu belirterek, “Önce sözlerime AKP’lilerin bir türlü anlamak istemedikleri ÇED raporu ile ilgili itirazlarımızın nedenlerini kısaca anlatarak başlıyorum. İlgili ÇED raporu projenin olumsuz çevresel etkilerini bertaraf edecek değerlendirmeler içermemektedir, toplumun bu konudaki kaygılarını gidermekten uzaktır ve bilimsel yeterliliği konusunda şüphe uyandırmaktadır.

EKOSİSTEM BOZULACAK

Kanal İstanbul Projesi yüzünden; İstanbul’un yaşam destek sistemleri olan Kuzey Ormanları, su havzaları, su havzalarını besleyen su kaynakları, tarım ve mera alanları yok olacaktır. İstanbul’un en önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı yok olacaktır. Doğal yaşam alanları ve ekosistem bozulacaktır. Sadece İstanbul’da değil, Trakya’ya kadar tatlı suların beslediği tarım alanları yok edileceği için bölgede tarım ve hayvancılık yapılamaz hale gelecektir. ÇED raporuna göre 1.155.668.000 m3 olan kazı materyalinin taşınmasıyla bozulan ekosistem halkın sağlığını tehdit edecektir. Üç aktif fay hattının geçtiği bölgeye nüfus ve yapılaşma baskısı yükleyerek afet riskini artıracaktır.

STRATEJİK BİR PROJEDİR

Ayrıca, Kanal İstanbul’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin kurallarını deleceği, bunun ulusal çıkarlarımız yönünden sakıncaları olacağı da su götürmez bir gerçektir. ÇED raporu incelenecek olursa Zincirbozan-Gelibolu üzerinden Saros Körfezi’ne “bir kanal daha” önerildiği görülecektir. Çanakkale’de bir kanal açılması, “Kanal İstanbul “adı verilen projenin çok kapsamlı bir plan olduğunu göstermektedir. Türkiye, Ege’de Yunanistan, ABD; Doğu Akdeniz’de Yunanistan, ABD, İsrail, Mısır devletlerinin ulusal çıkarlarıyla kuşatılmış durumdadır. Kanal İstanbul’un “Kanal Çanakkale” ile yeni bir proje haline dönüşmesi, ortaya Türkiye’nin Karadeniz’den de kuşatma içine alınacağı bir durum yaratacaktır. Kanal İstanbul’un, Kanal Çanakkale ile birlikte değerlendirildiğinde bu projenin sadece bir rant projesi değil, Türkiye’nin ulusal çıkarlarını birinci derecede ilgilendiren stratejik bir proje olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden “Kanal İstanbul”un ulusal güvenliğimizi ve Karadeniz’i bir barış denizi olarak korumaya karşı açık bir tehdit oluşturduğu rahatça gözlemlenebilmektedir.

 “AKP-MHP HÜKÜMETİNİN GÜNLERİ SAYILIDIR”

Ülkemizde, birkaç aydır geçim sıkıntısı, borçlar ve işsizlik nedeniyle arka arkaya intiharlar yaşanıyor. Maaşlara gelen zamların tüketim ürünlerine gelen zamlardan az olması, istihdam yetersizliği gibi nedenlerle pek çok aile açlık sınırının altında bir yaşam sürüyor. Ekonomi bu durumdayken işverenler de istihdam yaratamıyor. Bu nedenlerle yaşanan intiharlar ise aslında toplumu yöneten AKP-MHP iktidarının önlem almasını gerektiren bir toplumsal sorun haline dönüşmüş durumda. Bu yıl ise gencecik bir üniversite öğrencisi olan Sibel Ünli yaşamına son verdi.  Ülkemizin bu kadar sorunları varken hatta Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizinin yaşandığı bir ortamda gündemi “Kanal İstanbul” ya da “Milli Otomobil” gibi şeylerle değiştirmeye çalışmak bu ülkeye acı, keder ve gözyaşından başka bir şey getirmez. AKP-MHP hükümetinin günleri sayılıdır. Şimdiye kadar yapamadığı hamleleri bundan sonra da yapamayacağı gün gibi aşikârdır. Gündemi değiştirmek için yaptığı girişimler ise AKP-MHP hükümetin gidişatını hızlandırmaktan başka bir şeye yaramayacaktır” ifadelerini kullandı.

4 yorum yapılmış
  • Kasim
    7 Ocak 2020 • 02:34
    CHP biteli yillar oldu .Bunu gormeyenler cahil gericiler.
  • Gndz
    7 Ocak 2020 • 09:00
    Millet geçim sıkıntısı içinde olabilir ama bugüne kadar siz millet için ne yaptınız onu söyleyin siz iş veren olarak personelinize aç sınırının üstünde maaş veriyormusunuz millet için yapılan herseye karşı çıkmanız olmasaydı bu ülke bir bu kadar daha gelişirdi boş muhabbette karnımız tok millet için çalışın
  • Mustafaark
    7 Ocak 2020 • 17:26
    Kişibaşınadusen milli gelir 50000dolarolsa yine karşı çıkar bunlarişleribu bakın kanal istanbulyorumlarinabirisi yazmış arkadaki Lee ezberlemis okuyorlar
  • Arti
    11 Ocak 2020 • 04:16
    Hainler kendilerini belli etmezlerse ,millet nasil ise yarayanlara firsat verir?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.