VATANDAŞ KÖKEZ SULARINDAN ŞİKAYETÇİ

.............................

VATANDAŞ KÖKEZ SULARINDAN ŞİKAYETÇİ
Paylaş
A-A+ Paylaş

Kaynak- Bolu Havadis Gazetesi / Hızır İlyas YILDIRIM

AK Partili Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Uğur Akbay, ildeki kökez sularıyla ilgili vatandaşlardan suda koku ve kesilme olduğu iddiasıyla devamlı şikâyet aldıklarını söyledi. Akbay, “Kökez suyu şu an içilemeyecek durumda” dedi.

Bolu Belediye Meclisi Şubat Ayı 1. Oturumu’nun dilek ve temennilerde kürsüde söz alan Akbay, kökez suları ile ilgili vatandaşlardan gelen şikayetleri dile getirdi.

KÖKEZLERDE KESİNTİ VE KOKU  İDDİASI

Akbay, yaklaşık iki aydır kökez sularının devamlı kesilmesi, kokması ve içilemeyecek durumda olması iddiası ile vatandaşlardan şikayet aldıklarını belirterek, “Sudaki kokunun mevsimle alakalı olmadığını düşünüyorum. Bununla alakalı belediyemizden herhangi bir çözüm ya da açıklama gelmedi. Özellikle şehrin kuzey tarafında yer alan kökezlerde koku, kesilme ve içilememesi ile ilgili sıkıntılar var. Kökez suyu şu an içilemeyecek durumda. Bu konuda belediyemizden cevap bekliyoruz. dedi.

“KALİTESİ VE İÇİLMESİNDE HERHANGİ BİR SIKINTI YOK”

Akbay’ın iddialarına cevap veren Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Mevsimle alakalı olmadığını düşünüyorsunuz ama suyun debisinin en az olduğu dönemi yaşıyoruz.  Bu nedenle kökez suyunu şehrin güneyi ve kuzeyi olmak üzere bir gün arayla vermek zorunda kalıyoruz. Kökez suyu ile ilgili duyumlarınızın doğru olmadığını düşünüyorum. Bu su ile ilgili her hafta ölçümler yapılıyor. Halkın sağlığını tehdit eden bir durum olsa bu suyu hemen keseriz. Kökez suyunun kalitesi ve içilmesi noktasında herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtmek isterim. Her dönem kökez suyunun koktuğunu söyleyenler olmuştur. Kökez suyu klorlanan bir sudur. Ortaya atılan bu iddiaları yeniden inceleyeceğiz.” dedi.

4 yorum yapılmış

  • Gercekgndem (6 yıl önce)
    Cay icin kullanıyorduk son günlerde kaynattığımız zaman yağ tabakası oluşuyor saglıksız oldugu kesin
    0
    0
    Yanıtla
  • BOLU14 (6 yıl önce)
    kireç sökücü alın
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekli (6 yıl önce)
    Kireçli sanırım şebeke suyu karıştırılıyor.her taraf çeşme
    0
    0
    Yanıtla
  • Ibrahim (6 yıl önce)
    Kokez sulari kotu cuncu kirec cikiyor kokez sularinddan caydnlikta kaynatgmza kirec oluyor tadida degisti dogrudur soylenenler
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.