BAŞKAN’DAN ARAPÇA TABELALARA TEPKİ

......................................................

BAŞKAN’DAN ARAPÇA TABELALARA TEPKİ
Paylaş
A-A+ Paylaş

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci toplantısında Zabıta ekiplerine işletmelerin tabelaları ile ilgili talimat verdi. Başkan Özcan, “Arapça tabela görmek istemiyorum” dedi.

Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci toplantısının dilek ve temenniler kısmında konuşan MHP’li Meclis Üyesi Necdet Çakır, ilimizdeki işyerlerinin tabelalarındaki yabancı adlara dikkat çekerek bu konuda hassasiyet beklediklerini belirtti. Çakır’ın ardından konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da Zabıtaya talimat vererek konuyla ilgili tespitlerin yapılmasını istedi.

“ARAPÇA TABELA GÖRMEK İSTEMİYORUM”

Başkan Özcan, konuyla ilgili açıklamasında tabelalar konusundaki eleştirinin haklı olduğunu belirterek, “Buradan Zabıtaya da söylüyorum. Eğer marka değilse veya bir zincir değilse kafasına göre yabancı dilde tabela uygulaması olmasın. Bunları bir tespit edelim, düzeltelim. Bir de şehirde Arapça tabela hiç görmek istemiyorum. Varsa da kaldırın bunu” dedi.
 

8 yorum yapılmış

  • Yaman (6 yıl önce)
    9 yaşındaki çocuğum baba Belediye merkezine ineceksen yanında pasaport olsun diyor. Dahada birşey demiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Gll (6 yıl önce)
    Bu cafelere içki ruhsatı nerden çıktı , çoluğumuz çocuğumuz eşimiz ... yazık değil mi . Avm tamam çarşıda pazarda içki ruhsatı nedirrrrr ???
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (6 yıl önce)
    boş çavuş..arap şeyhinevillalık arsasatan boluluinç şaat ruhsatı veren sen.. 1000 liralık evini dubai şeyhine2000 ne verince zil takıp oynatyan bolulu mesele islamı çağrıştıran arapça...tabelalar nece müdür da dün la piri mari jastiyermer iaçılışını yaptın reis
    0
    0
    Yanıtla
  • sevdal (6 yıl önce)
    Allahını seveyim Tanju bey şunlara tabelayı bırak ruhsat bile verme ne olursun bu milletin sevabını al.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskici (6 yıl önce)
    Bakkal Osman kasap Hayri manav nedim ne oldu bizim özümüze caddedeki bir çok mağazanın adını aklımda bile tutamıyorum başta tabelalar ya batıya kaydı ya doğuya özümüzü unuttuk
    0
    0
    Yanıtla
  • Abidinmelek (6 yıl önce)
    Aynen bunların bakkal lari var incelensin vergi varmı yokmu bilen yok
    0
    0
    Yanıtla
  • OsmanCavus (6 yıl önce)
    Lutfen restoranlari lokantaya degistirelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozata (6 yıl önce)
    Hiç ruhsat vermez iseniz daha mantıklı değil mi
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.