VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN UYARDI

11 Mart 2020

.......................................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisinde alınan kararla sözleşmeli personellere uygulanacak disiplin yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sözleşmeli personellerin hiçbir siyasal partiye kanunen üye olmaması gerektiğini belirten Özcan, “Memurlarımız ve sözleşmeli personelimizi hiçbir siyasi partinin kapısından girerken görmek istemiyorum. Ne CHP’de görmek istiyorum ne İYİ Partide, ne MHP’de ne de AK Partide görmek istemiyorum. Memurlarımız ve sözleşmeli personelimiz işini yapsın siyaset onların işi değil” dedi. 

Bolu Belediye Meclisi Mart ayı 2. oturumunda sözleşmeli personellere uygulanacak sözleşmeli personel disiplin yönetmeliği teklifi kabul edildi. Sözleşmeli personel disiplin yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulunun Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan siyasetin memurların ve sözleşmeli personelin partilerde işi olmadığını çay içmek için bile olsa hiçbir siyasal partinin binasından girmesinler belirtti.

“DEVLET MEMURLARI SİYASAL PARTİYE ÜYE OLAMAZ”

Başkan Özcan’ın sözleşmeli personel disiplin yönetmeliği ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde, “Sözleşmeli personellerin hiçbir siyasal partiye üye olmaması gerekiyor. Mevcut sözleşmeli personellerimizden kinlerin hangi siyasi partiye üye olduklarını araştırmış değilim. Ama gelen duyumlar bazılarının siyasal partiye üye olduğunu gösteriyor. Devlet memurları siyasal partiye üye olamaz. Bu gün alacağımız kararla sözleşmeli personeli de memur gibi değerlendireceğiz. İşçi arkadaşlarım ile ilgili söyleyeceğim bir şey yok. Onlarla ilgili seçim sürecinde söylemiştim. Hiç kimsenin nereye kayıtlı olduğunu araştırma imkanım var ama araştırmayacağım demiştim. Araştırmış da değilim. O yüzden sözleşmeli personelimize şunu söylüyorum. Bu karar alınır alınmaz siyasi bir parti ile ilişkiniz varsa, bu ilişkinizi kesin.

SİYASET ONLARIN İŞİ DEĞİL

 Memurlarımız ve sözleşmeli personelimizi hiçbir siyasi partinin kapısından girerken görmek istemiyorum. Ne CHP’de görmek istiyorum ne İYİ Partide, ne MHP’de nede AK Partide görmek istemiyorum. Memurlarımız ve sözleşmeli personelimiz işini yapsın siyaset onların işi değil. Çay içmeye de gitmesinler memur memurluğunu yapsın. Siyaset yapmak isteyen memur varsa nasıl yapacağı açık. Ben belediye başkanı olduğum sürece bir memuru CHP’de de görsem Ak Parti’de e görsem tavrım farklı olur. Memurun işi yapacak. İşçi arkadaşlarım için bunu söyleyemem çünkü anayasal haklarıdır. Ama dediğim gibi memurların işi o değil.

Haber: Bolu Takip Gazetesi

2 yorum yapılmış
  • Adalet
    11 Mart 2020 • 05:08
    Biz üye olalım ya da olmayalım önemli değil ki...Siyaseti kendi gücü zannedenler her şekilde memura ya da sözleşmeliye sözünü geçirtiyor üst makamlardan.Siz istediğiniz kadar bu haksızlık diye söylesenizde kapıları duvar olduğu için yaptıklarımın farkında bile değiller.Yandaşları yükseltirken onlardan olmadıklarını “düşündükleri” herkesin hayatlarıyla oynamaya devam ediyorlar...Maalesef bizde adalet değil üstünlerin hukuku var sayın başkanım....
  • PERSONEL
    11 Mart 2020 • 23:32
    sayın başkan bolu halkı sizi hiçbir gözetmeksizin seçti,ama siz maalesef böyle konuşuyor siyasetin en alasını gözetmeksizin kullanıyorsunuz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.