VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKARSA NE KADAR CEZA ALACAK?

22 Mart 2020

.............................................

Haber: Adnan KARABULUT

Korona virüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmaları yasaklandı. Yasağa uymayanlara 3 bin 150 TL para cezası uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı, korona virüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmalarının, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmalarının sınırlandırıldığını duyurdu.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yasağı ihlal durumunda 3 bin 150 TL ceza ve Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesine göre TCK 195'e göre suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

TCK’nın 195'inci maddesinde “Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” ibaresi bulunuyor. Sokağa çıkma yasağını ihlal edenler bu yasaya göre de ceza alabilecek.

2 yorum yapılmış
  • GlerUzun
    22 Mart 2020 • 03:57
    Kökez çeşmelerinin önleri 65 .yaş üstü yasağı hiç umursamıyorlar bile su doldurmaya devam ediyorlar
  • Murat
    22 Mart 2020 • 06:02
    İşyerimize de gidemiyeceğiz anlaşılan. Bizler Tarihle sınırlı işleri yapan SM Mensubuyuz. İrdelenmeden Nasıl böyle GENEL bir yask konuluyor anlada git...! Ben İşimi yapamıyacaksam, İdari Para Cezalarımızı da DEVLET olarak ödeyeceğini söyleyeceksin veya başka bir çözüm getireceksin.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.