VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"HALKIN UMUTLARI BÖYLE TÜKETİLEMEZ"

17 Nisan 2020

..........................

HABER- Ayşe Songül Erhan

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın sosyal medya üzerinden ‘ Korona ilacı hazır’ şeklinde paylaşımlarına cevaben, “Söz edilen ilaç, Uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı. İlaç ve aşı işi hem milli hem stratejik bir iştir, sosyal medya üzerinden yapılmaz. Uluslararası bir firmanın patentli ilacı böyle umutlar tüketilerek ifade edilemez” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesaplarından korona virüs ilacını bulduğuna dair paylaşımlar yaparak insanların umutlarıyla oynayan Prof. Dr. Ercüment Ovalı’ya cevaben “Söz edilen ilaç Uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacıdır. Türkiye'de ruhsatlı bir ilaç ve kistik fibrozis hastaları, yani akciğerinde tıkaç olan hastalara uygulanan ve bundan fayda görülen bir ilaç. Burada korona virüs ile ilgili bu ilacın faydalı olduğuna dair laboratuvar ve devamında klinik çalışmaların başladığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Uluslararası bir firmanın ilacı böyle umutlar tüketilerek ifade edilemez”

Koca, “ Biz Türkiye'de özellikle hem aşı hem de tedavi ile ilgili Covid- 19'a özel bütün bu anlamda çalışmaları yapan üniversite ve kurumlara çağrıda bulunduk bakanlık olarak ve bununla ilgili,  ilgili merkeze de 23 Mart'ta aşı ve tedavi ile ilgili herhangi bir çalışmanız varsa bunu projelendirilip bize başvurun dedik. Oradan bize gelmedi, biz böyle bir çalışmanız olabilir bununla ilgili bu çalışmanızı bize bildirin dedik. Dünyada araştırmanın nasıl yapılacağı bellidir ve sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz. Bu topraklara aidiyet içinde olan insanlığa faydalı çalışma yapan herkes bizim için kıymetlidir ve yayın, araştırma ve çalışmanın nasıl yapıldığı da çok iyi bilinir. Klinik araştırma için 23 Mart'ta bizim bu çağrımıza cevap verilebilirdi, klinik araştırma yapılır devamında ne yapılması gerekiyorsa yapılmış olurdu. İlaç ve aşı işi hem milli hem stratejik bir iştir sosyal medya üzerinden yapılmaz. Uluslararası bir firmanın ilacı böyle umutlar tüketilerek ifade edilemez” şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış
  • Sercan
    17 Nisan 2020 • 11:11
    Ya adam bulmuş ne uluslarası olsun olmasın insan sağlığı için adam bulmuş milli olsa ne olmasa ne insanlar daha fazla ölmeden kullanilmali sayın bakanim ovaliya teşekkür Etmelisiniz bence bu sekilde konuşmak olmaz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.