VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN’DAN AK PARTİ’YE MUHALEFET ELEŞTİRİSİ

21 Mayıs 2020

.......................................................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu'daki AK Parti’li siyasetçilerin nasıl muhalefet yapacaklarını bilmediklerini belirterek, “Muhalefet nasıl yapılır onu bildikleri kanaatinde değilim. Beni eleştirecek adamın belediye meclis üyeleri veya diğer siyasiler için söylüyorum. En azından eleştirecekleri konuyu benim yarım kadar bilmeleri lazım” şeklinde konuştu.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nin Ramazan Bayramı Gazetesinde, BGC Başkanı Bülent Velioğlu ve TRT Muhabiri Mutlu Yuca’nın sorularını yanıtlayan Başkan Tanju Özcan, Bolu’da bulunan AK Parti’li siyasetçilerin muhalefet deneyimlerinin olmadığını hatırlatarak, “Şimdi benim muhalefet anlayışımla şimdiki muhalefet anlayışı arasında fark görüyorum. Ben kendi öz eleştirimi de yapan biriyim. Ben birçok konuyu bilerek muhalefet yapıyordum. İnceleyerek, bilerek muhalefet yapıyordum. Ama şimdiki yapı konuyu incelemeden sadece duyum üzerine ne olduğunu bile araştırmadan muhalefet yapıyor. Mesela biz belki çok sert bir dil kullanıyorduk şimdiki arkadaşlara göre ama kullandığımız şeyler farklı. Biz, AK Parti’li Belediye Başkanına israf yapıyorsun diye eleştirilerde bulunuyorduk. Bazı yolsuzluklarla ilgili eleştirilerde bulunuyorduk. Bizim muhalefet anlayışımız buydu. Yolsuzluk yapıyorsun demiyor, ihaleye fesat karıştırıyorsun diyemiyor, iş yap diyor. Yapacağız ama önce biz planlayacağız." 

"BİZİM MUHALEFET ANLAYIŞIMIZLA ONLARINKİ ARASINDA FARK VAR"
"AK Partililer nasıl muhalefet yapacaklarını da pek bilmiyorlar. Deneyim olmadığı için deneyim eksikliği olduğu için. Muhalefet nasıl yapılır onu da bildikleri kanaatinde değilim. Bizim muhalefet anlayışımıza bakıyorum daha sert bir muhalefetti birçok noktada yapıcıydı ve bilerek eleştirileri getiriyorduk. Onlarınkine bakıyorum bilmeden aceleyle yaptıklarını görüyorum. Beni eleştirecek adamın belediye meclis üyeleri veya diğer siyasiler için söylüyorum. En azından eleştirecekleri konuyu benim yarım kadar bilmeleri lazım. Yani ben 3 biliyorsam onlar en azından 1,5 bilecekler ki eleştirecekler.”

MHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ YAPICI ELEŞTİRİLER YAPTILAR

AK Parti’li Belediye Meclis Üyelerinden kendilerine öneriyle hiç gelmediğini söyleyen Özcan, “Ben dinliyorum haklı eleştirilerle ilgili de arkadaşlara sürekli talimatlar veriyorum. Özellikle MHP’li iki arkadaşımızın bugüne kadar ki eleştirileriyle ilgili hiçbir şey söylemedim. Çünkü gerçekten iyi niyetle yapılmış eleştirilerdi, yapıcı eleştirilerdi. Onlardan da faydalandık ama diğer taraftan bakıyorsun Ak Parti’li belediye meclis üyelerimize zaten toplantılarda yıl boyunca söz alan iki veya üç AK Parti’li arkadaşımız oluyor. Şimdiye kadar hiç konuşmamış olan arkadaşlar var. Şu ana kadar hiçbir şekilde bana bir öneriyle gelen olmadı, Bülent Oturak dışında. Bülent Oturak arkadaşımız özellikle bu teknoloji konusunda  bizim arkadaşlarımızla istişare ediyor, zaman zaman gidip ondan fikir alıyorlar. Bize gelip şunu şöyle yapalım daha doğru olur diyen olmadı yapıcı bir muhalefet görmedik” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.