VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU BELEDİYESİ'NDEN MUDURNU'YA YOL

28 Temmuz 2020

.................................................

CHP'li Bolu Belediyesi, MHP'li  Mudurnu Belediyesi için şehir içi yol ağını yenileme çalışmaları başladı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, çalışmalara ilişkin, “İddia ediyoruz, bu yol, Mudurnu’muza uzun yıllar hizmet verecek kalitede oldu.  Ben de çalışmaları incelemeye geldim. Mudurnu’da hatalı, eksik bir iş yaparsak ben her şeyden önce çok üzülürüm. O yüzden bu işe ne kadar önem verdiğimizi göstermek için bugün buradayım.” dedi.

Bolu şehir merkezindeki pek çok yolu sıcak asfaltla yenileyen Bolu Belediyesi, altyapı çalışmaları nedeniyle büyük zarar gören Mudurnu şehir içi ulaşım ağı yenilenmesini de üstlendi. Bolu Belediyesi ekipleri, tarihi ilçede 3 kilometre uzunluğundaki şehir içi yol ağını otoban kalitesindeki sıcak asfaltla yenileniyor.

Başkan Özcan yol çalışmalarını denetledi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ile birlikte, devam eden çalışmaları yerinde incelemek üzere bugün Mudurnu’ya gitti. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Mudurnu Belediyesi’ne geçerek ilçe Belediye Başkanı Necdet Türker’e makamında ziyaret etti. Belediye ziyaretinden sonra ilçenin tarihi arastasında esnaf ziyaretinde bulunan Başkan Özcan, ardından asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

3 Temmuz’dan beri devam eden çalışmaları takip eden Özcan, burada yaptığı açıklamada, Mudurnu’ya hizmet edebilmek için ilçe şehir içi yol ağı yenileme ihalesini kar/zarar gözetmeksizin aldıklarını dile getirdi.

“Yaptığımız yol Mudurnumuza uzun yıllar hizmet verecek kalitede oldu”

Devam eden çalışmalarla ilgili konuşan Özcan, “Mudurnu’da esaslı bir alt yapı çalışması yapıldı. Bundan dolayı yollar bozulmuştu. Bozulan yolların düzeltilmesi için bir ihale gerçekleşti. Ben de belediye şirketi yetkililerine, ‘İhaleye girin ve kar/zarar gözetmeksizin en uygun teklifi verin, işi aldıktan sonra da layıkıyla gerçekleştirin’ dedim.” dedi. İhaleyi alır almaz hızla işe başladıklarını kaydeden Özcan, “3 Temmuzdan beri arkadaşlarımız burada çalışmalarını sürdürüyorlar. Artık çalışmalarda sona gelindi. Biz burada bu asfaltı yapıyoruz ama bu kalitede bir asfaltı Bolu’da atmış değiliz. Asfalt çalışmalarında ilk kez PMT sistemini kullanıyoruz. İlk uygulamayı burada başlattık. Yani yolun alt yapısı son derece sağlam oluyor. İddia ediyoruz, bu yol, Mudurnu’muza uzun yıllar hizmet verecek kalitede oldu.  Ben de çalışmaları incelemeye geldim. Mudurnu’da hatalı, eksik bir iş yaparsak ben her şeyden önce çok üzülürüm. O yüzden bu işe ne kadar önem verdiğimizi göstermek için bugün buradayım” şeklinde konuştu.

“Mudurnu’ya hizmet olarak ne getirirsek getirelim yeterli bulmayız”

Özcan, iki belediye arasında yapılan protokol gereği, ilçede 1100 metre kaldırım yapacaklarını da vurgulayarak, “Mudurnu belediyemiz ile bir protokolümüz var. Bordür taşını da biz cazip fiyatlarla belediyelere veriyoruz. Ama bunun dışına da çıkacağız, yaklaşık 1100 metrelik kaldırımı da Bolu Belediyesi olarak biz döşeyip, Mudurnu halkının hizmetine sunacağız. Dediğim gibi Mudurnu benim içim çok özel bir yer. Bolu’yu Mudurnu’nun damadı yönetiyor, öyle diyebiliriz. Dolayısıyla Mudurnu’ya hizmet olarak ne getirirsek getirelim yine de yeterli olmaz bizim açımızdan.” dedi.

“İhaleyi 500 bin TL daha düşüğe aldılar”

Mudurnu Belediye Başkanı Necdet Türker’de ilçe yollarının yenilenmesi amacıyla açtıkları ihalede Bolu Belediyesi’nin 500 Bin TL daha düşük teklif vererek ihaleyi aldığını söyledi. Türker, “Yaklaşık 3 ay önce bu yolun ihalesine çıktık. Bu yolun ihalesinde, yaklaşık yarım milyon, yani 500 bin lirayı kırarak, Bolu Belediyesi bu ihaleyi aldı. Sadece hizmet olsun diye düşündüler. Onun için Bolu Belediye Başkanımız Tanju Bey’e teşekkür ediyorum. Ayrıca merkezimizin kaldırım işlerini de üstlendikleri için de ayrıca teşekkür ediyorum. Çok titiz bir çalışma yürütülüyor. Ekibine de çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

“Mudurnu halkımız güzel yollara kavuşacak”

Asfalt çalışmalarında çok kaliteli iş çıktığını ve otoban kalitesinde yol yapıldığını da belirten Türker, “Hakikaten güzel bir çalışma oluyor. Gördüğüm, araştırdığım kadarıyla böyle altyapılı bir asfalt çalışması hiçbir yerde yok. Bir otoban çalışması gibi, yol altyapısı güçlendirildi. Epey bir hafriyat atıldı. Onun üzerine PMT denilen madde atılarak çok kalın bir asfalt serimi gerçekleştirildiğini belirten Türker, Son olarak ince malzemesi de atıldıktan sonra Mudurnu halkının güzel yollara kavuşacağını ifade etti.

 

 

9 yorum yapılmış
  • Millet
    28 Temmuz 2020 • 11:46
    Baskanlarim su yolu nolur duble yapin mudurnu yolu cok dar ve bazi yerleri guvensiz
  • Sahin
    28 Temmuz 2020 • 13:16
    Bolu Mudurnu yolu ne durumdadır
  • Vatanda
    28 Temmuz 2020 • 13:57
    Sayın Başkan biz senelerdir asfalt bekliyoruz parkbahcelerinin oraya biz defalarca asfalt icin istekte bulunduk bayramdan sonra denildi ölesiye kadar bayramlar bitmez valla dağ yolları bizim burdan iyi tozdan duramıyoruz yeter artık
  • Bolulu
    28 Temmuz 2020 • 16:18
    İyide Necdet Türker geçen dönem chp liydi. Ben mi yanlış hatirlıyorum.
  • Cyber
    28 Temmuz 2020 • 16:57
    hoca iyi hoşta her gün binlerce kişinin kullandığı kaza atlattığı binlerce lira maddi hasar ve ölümlere sebebiyet veren Gölcük, Abant ve Yedigöller yollarına ne zaman şerit ekleyip düzenliyeceksiniz? Gündeme bile getirmiyorsunuz sayın belediye. Hizmet istiyoruz Hizmet
  • AbdullahAtay
    28 Temmuz 2020 • 21:33
    Milli dayanışma bu işte. Siyasi çıkar gözetmeden hizmet yapma. CHP de önce vatandaşa çıkarsız hizmet. Yolsuzluk yapmadan yol yapmaktır. Bir Mudurnu’yu olarak Tanju başkana çok teşekkürler.
  • Siyamibayhan
    28 Temmuz 2020 • 23:52
    Adam ğibi adasin Tanju bey AKP nin yıllarca yapamadğini sen yapıyorsun Bolu BELEDİYESİ olarak yapılan çalişmalardan dolayı tşk ederim
  • Spectirual
    29 Temmuz 2020 • 02:28
    Tanju özcan yapmasaydı zaten bu yol en az gelecek seçime kadar böyle kalacaktı umarım mudurnunun diğer yollarınada yapılır
  • ibrahim
    29 Temmuz 2020 • 05:33
    helal olsun sayın tanju başkanım adamsın
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.