VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KARSU: AMASIZ FAKATSIZ BİZİ SEVİNDİRMİŞTİR

21 Ağustos 2020

....................................................

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'müjde' olarak açıkladığı Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervini sevindirici bulduklarını vurgulayarak, “Ülkemizin sınırları içerisinde 320 milyar metreküp rezervi olan doğalgaz bulunmuş olması amasız fakatsız bizi sevindirmiştir. Çalışmalara bir an önce başlanarak halkımızın hizmetine bir an önce sunulmalıdır” dedi.

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'müjde' olarak açıkladığı, Karadeniz’de bulunan 320 milyar metreküp doğalgaz rezervini sevindirici buldukları söyledi. Başkan Karsu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,  “Türkiye enerji anlamında dışa bağımlıdır. Türkiye halen enerjide % 72 oranında dışa bağımlı bir ülkedir. AKP iktidara geldiğinde bu oran % 67 idi. 2019 verilerine göre petrolde dışa bağımlılığımız yüzde 91.2’dir. Doğalgazda ise bu oran daha yüksektir ve yüzde 98,9’dur. Böyle bir durumda ülkemizin sınırları içerisinde 320 milyar metreküp rezervi olan doğal gaz bulunmuş olması amasız fakatsız bizi sevindirmiştir"dedi.

"ENERJİ KONUSU EN STRATEJİK KONULARIN BAŞINDA YER ALIR"

Karsu, "Ülkemizde doğal gaz tüketimi 2019 yılında yaklaşık 45,7 milyar metreküp. O nedenle Karadeniz’de bulunan doğalgaz 320 milyar metreküp rezerv tam anlamıyla üretime geçildiğinde önemli bir katkı sağlayacaktır. Türkiye, doğal gaz fiyatları ucuzlarken Rusya’dan çok daha pahalıya satın aldı. Bunun nedeni Rusya ile yapılmış uzun vadeli anlaşmalar. Bu anlaşmalar revize edilmediği sürece Rusya’dan pahalı doğalgaz almaya devam edeceğiz. Bu da vatandaşımızın faturalarına yansıyacak. Bu durum ekonomimiz, enerji ve ulusal güvenliğimiz açısından sürdürülebilir değildir. Enerji konusu, en stratejik konuların başında yer alır. Ulusal ve ekonomik güvenliğimizi doğrudan etkiler. Karadeniz veya Akdeniz’de yapılacak ekonomik bir keşif, enerjide de tam bağımsızlığı savunan bizleri mutlu eder” ifadelerini kullandı.

2 yorum yapılmış
  • karalk
    22 Ağustos 2020 • 01:33
    Dalga dediğin böyle olur.Açıklanan doğal gazın hiç masrafsız bedeli 60,70 milyar dolar.Beyefendinin aldığı borçların bir yıllık faizi bile değil.2023'e kadar durumu kurtarma olayı
  • Mhmt14
    23 Ağustos 2020 • 13:51
    Kazım amca sana CHP Genel Başkan ligi yakışır ve el ele büyük Türkiye
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.