TÜRKOĞLU'NDAN ONKOLOG SORUNUNA TEPKİ

...............................

TÜRKOĞLU'NDAN ONKOLOG SORUNUNA TEPKİ
Paylaş
A-A+ Paylaş

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, Bolu'da kanser hastalarının onkolog bulunmadığı için büyük mağduriyet yaşadığını belirten Türkoğlu, "AK Partili Milletvekilleri aylardır doktoru olmayan Bolu'dan haberdar değil mi?" dedi.

Bolu'da kanser hastalarının onkolog bulunmadığı için büyük mağduriyet yaşadığını belirten Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Bildiğiniz gibi Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümünde görev yapan Prof. Dr. Ümmügül Üyetürk  Temmuz ayında görevinden ayrılmıştı. Bolu’da yayın yapan bazı haber sitelerimizin duyurduğu gibi  Temmuz ayından artık sonuna yaklaştığımız Eylül ayının sonuna kadar ne yazık ki Tıp Fakültemizin Onkoloji Bölümüne Onkolog ataması yapılmadı. İlimizde tedavi gören yüzlerce kanser hastası vatandaşımız aylardır mağdur durumda. Yüzlerce insanımızın sağlığını ve hatta hayatını  etkileyen böylesi önemli bir sorun neden çözülmüyor? İlimiz doktorlar için bir sürgün bölgesi mi? İlimizde Onkoloji Bölümünde tedavi görecek kadar fazla hasta mı yok?  Aradan aylar geçmesine rağmen Bolu’ya Profesör düzeyinde uzman bir doktorun atanamamasının sebebini merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ VEKİLLERE SİTEM!

Türkoğlu, AK Partili vekillere tepki göstererek, "Geçmiş aylarda ilimize atanan bir tane doktoru bile basın açıklamasıyla kamu oyuna duyuran ve bundan övünen AKP Bolu İl Başkanı Sayın Nurettin Doğanay ve Ankara’da Bolulu yurttaşlarımızın sorunlarını çözmek için bulunan AKP’li milletvekilleri aylardır doktoru olamayan Üniversitemizin Onkoloji Bölümünden haberdar değiller mi? Yüzlerce Kanser tedavisi gören vatandaşımızın, özellikle içinde bulunduğumuz Covid-19  salgını sürecinde başka illere sevk edilmesine nasıl  göz yumabilirler! Tedavi gören yüzlerce hastamızın sağlığını nasıl riske atabilirler! Görmezden gelebilirler!  Covid-19 virüsü ile halkımızı baş başa bırakan AKP iktidarı bugün nüfusu 300 bin gecen Bolu gibi bir ile bir tane Onkolok doktor gönderemez duruma gelmiştir.  Her fırsatta, yılların emeğiyle yetişen doktorlarımızı, bilim adamlarımızı başka mahallenin çocuğu olarak gören,  sorunlarını görmezden gelen, meslek örgütleriyle uğraşan iktidar sahipleri,doktor olmadığı için tedavi göremeyen her hastamızın hayatından sorumludur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak özellikle covid-19 salgını sürecinde kanser tedavisi gören hastalarımızın mağdur edilmemesi adına,  en kısa zamanda Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümüne doktor atanıncaya kadar bu konun takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

10 yorum yapılmış

  • ali (5 yıl önce)
    siyasetçilere mikrofon ver konuşsun biraz icraat lütfen. Bolu ya 1 er doktor düşmezmi getirilemezmi yazık. Biraz koşmak lazım.Düşünmek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • AAA (5 yıl önce)
    BOLU DA HEMATOLOG VAR HASTANELERDEN Bİ HABER YAŞAMAYIN LÜTFEN ONKOLOJİ HASTALARI VE YAKINLARI DA BU DÖNEMDE SAĞA SOLA GİTMEK YERİNE BİRAZ BASTIRSINLAR
    0
    0
    Yanıtla
  • Doktor (5 yıl önce)
    Rektör yakında veteriner onkolog bulur getirir
    0
    0
    Yanıtla
  • yaren (5 yıl önce)
    hasan kardeşim onların 400 ü büyükşehirlerde akademik hoca ve özel sektördekiler ..yandal uzmanı olarak atamaya kaç kişi girmiş son 5 yılda sen ona bakaçaksın
    0
    0
    Yanıtla
  • 14bolulu (5 yıl önce)
    Dr yerine veteriner dolduruluyor tıp fakültesine
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (5 yıl önce)
    yaren"Türkiye'de resmi rakamlara göre 450 onkoloji uzmanı var.Biraz oku.
    0
    0
    Yanıtla
  • yaren (5 yıl önce)
    iyi demişsin..verelim çimento kumu..bir iki tane onkolog yapsınlar..şimdiye kadar niye yapmamış bu vekiller..türkiye de onkolog saysısı zaten 50 yi geçmez..planlamasını da sağlık bakanlığı yapar..gidip konuşana veriliyor sanıyor arkadaş..
    0
    0
    Yanıtla
  • HasanHseyin (5 yıl önce)
    Temmuz ayından beri Ankaralarda sürünüyoruz.. Yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (5 yıl önce)
    Sağlıkta çok iyiyiz ya. Boluda ne onkolog nede hemetolog var. İnsanlar ankara istanbula gitmekten yoruldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • zbolulu (5 yıl önce)
    allah için sizler neyaptınız izzet babamızın mirasına sahip çıkamadınız üniversitemiz saglık ocagı oldu siz neyaptınız dr peşinde siniz öncehastane
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.