SU KRİZİNDE YENİ PERDE

.............................................

SU KRİZİNDE YENİ PERDE
Paylaş
A-A+ Paylaş

AK Parti Mengen İlçe Başkanı Arif Oktay Cantürk, Gerede ile Mengen’in içme suyu ihtiyacını karşılanması için 2015 yılında hazırlanan protokolün Mengen’e ihanet olduğunu vurguladı. Cantürk, partisinin Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’a da Mengen’e ait olan kaynak sularından elini çekmesi çağrısında bulundu.

6 Şubat 2015’de Mengen Kaymakamlığında Bolu Vali Yardımcısı Abidin Ünsal başkanlığında Keçelipınar kaynak suyunun tahsis, taksim ve inşasına ilişkin 8 maddeden oluşan mutabakat metni hazırlandı. Mengen ve Gerede civarında bulunan iki ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılaması için belediyelere ne oranla su tahsis edileceği, su kanalları  ve sanat yapılarının nasıl inşa edileceği konusunda Mengen Belediye Başkanı CHP’li Turhan Bulut ile AK Parti’li Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar hazırlanan mutabakat metnini imzaladı.

"MENGEN'İN TABİATINA İHANETTİR"

AK Parti Mengen İlçe Başkanı Arif Oktay Cantürk, ilçede bulunan Demokrasi Köşesi’nde iki ilçe arasında yıllardan bu yana devam eden su krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Protokole atılan imzaların Mengen’e ihanet olduğunu savunan Cantürk, “Bu protokole taraf olarak atılan bu imza Mengene ve bu havzada bulunan köylülerimize, çiftçilerimize, üreticimize, deredeki balığımıza, topraktaki ağacımıza, Mengen’in tabiatına, eko sistemine ihanettir. Dün atalarımızın dağına, taşına, toprağına, hayvanına, doğasına sahip çıktığı gibi bizlerde şimdi türlü oyunlarla ele geçirilmeye çalışılan suyumuza sonuna kadar sahip çıkacağız.” diye konuştu.

CHP’Lİ TURHAL’A TEPKİ

Mengen Belediyesine tepki gösteren Cantürk, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Aylardan beri Gerede Belediyesi ve Mengen Belediyesi arasında süre gelen bu su meselesi ve ne olduğu anlaşılamayan protokol tutanaklarını körü körüne incelemeden, araştırmadan ve köylümüzün, çiftçimizin, üreticinin menfaatlerini düşünülmeden imzalayan, akıl tutulması yaşayan Mengen Belediye Başkanını kınıyoruz. Hatta bu anlaşmanın neticesinde çevredeki diğer kaynak sularının da Mengen’in elinden alınmasına vesile olacak şekilde beceriksiz kalan, basiretsiz davranan ve sahibi olduğumuz kaynak sularımızı bahse konu protokolün 5. maddesi ile Gerede Belediyesinin gasp etmesine göz yuman Mengen Belediye Başkanından başkası değildir.”

GEREDE BELEDİYESİNE SULARIMIZDAN ELİNİ ÇEK UYARISI

Protokolde yer alan, ‘Yapılacak isale hattı çalışmalarında güzergâh üzerinde kot sorunu olmayan kaynak suları da bu isale hattına katılacaktır.’ İfadelerinin yer aldığı 5’inci maddenin Keçeli Pınar kaynak suyuyla birlikte Domuz Alanı, Kirazlı 1 ve Kirazlı 2 kaynak sularının da Gerede Belediyesine peşkeş çekildiğini anlamına geldiğini iddia eden Cantürk, “Bu sebeptendir ki, Gerede Belediye Başkanına sesleniyorum ve Mengen’e ait olan kaynak sularından elini çekmesini ve bu işten vazgeçmesini istiyorum.” şeklinde konuştu.

Haber Fotoğrafları
SU KRİZİNDE YENİ PERDE
SU KRİZİNDE YENİ PERDE

1 yorum yapılmış

  • Mengenli (5 yıl önce)
    İlçe Başkanını tebrik ediyoruz. Eğer doğru ise, daha önce yapılan protokollerin iptali için Mengen de seferberlik ilan edilmesini talep ediyoruz. Gerçekler meydana çıksın. Köylerimizde su bulamıyoruz. Gerede suyunu Ankaraya vereceğine, kendi suyuna sahip çıksa daha iyi olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.