VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA CUMHURİYET COŞKUSU

29 Ekim 2020

..........................................

Tarihin akışını değiştiren İstiklal mücadelesi, benzersiz mücadeleyi taçlandıran Cumhuriyet’in ilanının 97’nci yıl dönümü Bolu Valiliği bahçesinde düzenlenen törenle kutlandı. Törende, Bolu Vali Ahmet Ümit tebrikleri kabul ederek, Cumhuriyet konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerini  verdi.

Törene Bolu Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Dündar Şahin Güngör, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, MHP Bolu İl Başkanı Cihan Başaran, siyasi parti temsilcileri, meslek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

"ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUM"

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yıldönümü kutlama programı Vali Ahmet Ümit’in protokol tarafından tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin Bolu Valisi Ahmet Ümit bir konuşma yaptı. Ümit; “Bin yıldır dünyanın en gözde ama üzerinde en çok mücadele edilen coğrafyasında yaşamamızın bedelini yaşamlarıyla ödeyen şehitlerimize rahmet diliyorum. Kadimden beri devletimizi, milletimizi ayakta tutmak ve gelecek nesillere aktarmak için çaba sarf eden çalışan tüm geçmişimizi şükranla yâd ediyorum, yaşayanlara da saygılarımı sunuyorum” dedi.

“BU TOPRAKLARDA BİN YILDIR TAARRUZ ALTINDAYIZ”

Ümit, devletimize karşı tarih boyunca aynı milletler tarafından saldırılar yapıldığına dikkat çekerek, “Tarih boyunca biz her zaman haklının yanında, mazlumların gözyaşlarını silmek için mücadele eden, geçmişinde insani değerlere karşı herhangi bir kara lekesi bulunmayan şanlı bir tarihin evlatlarıyız. Bu topraklarda bin yıldır taarruz altındayız. Bu mücadelelerde şahıslar değişse de zihniyetlerin hiç değişmediğini görüyoruz. İstiklal Harbi’nde bize taarruz edenler kimlerse, aynı milletlerin hala karşımızda olduğunu görüyoruz.

“VARLIĞIMIZI HEDEF ALAN ÇOK YÖNLÜ SALDIRILAR KESİNTİSİZ OLARAK DEVAM EDİYOR”

Her dönemde milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik türlü türlü oyunları, fitneleri seyrediyoruz. Sınırlarımızın güvenliğinden milli ve manevi değerlerimize, yurtdışındaki vatandaşlarımızdan ekonomimize kadar bu coğrafyada varlığımızı hedef alan çok yönlü saldırılar kesintisiz olarak devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ HER ZAMANKİNDEN ÇOK DAHA ETKİN VE GÜÇLÜ”

Türkiye Cumhuriyeti’nin silah ve savunma sanayi alanında yaptığı çalışmalar ile çok güçlü bir devlet haline geldiğini vurgulayan Vali Ümit, “Bu saldırılar oldu ve olmaya devam edecektir. Esas olan; bunlardan ders almaktır. Tüm saldırılara rağmen devletimizin kendi ürettiği silahları, ağır saldırı kara ve hava araçları, füzelerinin yanında zor şartlara rağmen temin edilen derin sondaj gemilerimizin mavi vatanımız Akdeniz ve Karadeniz’de sürdürdüğü doğalgaz çalışmaları ile Türkiye Cumhuriyeti, bugün her zamankinden çok daha etkin ve güçlü bir devlet olarak dünya uluslar ailesinin içerisinde şerefle varlığını sürdürmektedir.

“BİZE DÜŞEN; DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN YANINDA OLMAKTIR”

Bugün bize düşen; her türlü siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakarak birlik ve beraberlik içerisinde, devletimizin ve milletimizin yanında olmaktır. 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarını yakalamak için var gücümüzle çalışmaktır. Tarihimize, milli ve manevi değerlerimize, onurla ve gururla sahip çıkmaktır” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Vali Ümit’in konuşmasının ardından ‘Atatürk ve Şiir’ konulu yarışmada derece gösteren ortaokul ve lise öğrencilerine ödülleri verildi. Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında, birinci olan İzzet Baysal Ortaokulu öğrencisi Emre Curoğlu, ikinci Atatürk Ortaokulu öğrencisi Yusuf Giray Eren ve üçüncü Özel Gürtan Ortaokulu öğrencisi Dağhan Özçelik ödüllerini Bolu Valisi Ahmet Ümit’ten aldı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit daha sonra lise öğrencileri arasındaki şiir yarışmasında birinci olan Bolu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Verdanur Kapalı’ya, ikinci Bolu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Yeliz Yılmaz’a ve üçüncü olan İzzet Baysal Anadolu Lisesi öğrencisi Selin Azra Biçen’e ödüllerini takdim etti.

CUMHURİYET KONVOYU YAPILDI

Vali Ümit’in konuşmasının ardından başta emniyet ve jandarma ekipleri olmak üzere kamu kurumları araçlarıyla geçiş töreni düzenledi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

  • BOLU'DA CUMHURİYET COŞKUSU
  • BOLU'DA CUMHURİYET COŞKUSU
  • BOLU'DA CUMHURİYET COŞKUSU
  • BOLU'DA CUMHURİYET COŞKUSU
  • BOLU'DA CUMHURİYET COŞKUSU
  • BOLU'DA CUMHURİYET COŞKUSU
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.