BAŞKAN ÖZCAN'DAN ÇOK SERT SÖZLER

.................

BAŞKAN ÖZCAN'DAN ÇOK SERT SÖZLER
Paylaş
A-A+ Paylaş

Haber: Ayşe Songül ERHAN

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2016 yılında belediye meclisinde bazı yaylaların mücavir alan içerisine alınmasını öngören kararın sıkıntısını yaşadıklarını vurgulayarak, “Pazartesi günü belediye meclis toplantısında Bolu Belediye mücavir sahasında bulunan bu yaylaların mücavir alandan çıkartılması için kararı alıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığına göndereceğiz. Bizim bu yaylalar üzerinde rant iddiamız yok” diye konuştu.

At yaylasındaki meralarda kaçak olarak yapılan çitlerin yıkılmasıyla başlayan gerginliğin ardından köylüler Bolu Valiliğine giderek tepkilerini dile getirdiler. Bolu Valisi Ahmet Ümit’in sosyal medya hesabından, “Mücavir alan sınırlarında bu görev yasal olarak Belediyenindir. Bolu Belediyesi şimdiye kadar yapmadığı görevini yapıyor. Her kurum görevini vaktinde ve tam olarak yapmalıdır” dedi şeklindeki paylaşımına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tepki gösterdi.

AK PARTİLİ SİYASİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Yıkımın Bolu Belediyesinin aldığı bir karar olmadığının altını çizen Özcan, “Yaylarımızda kaçak yapılaşma var. Uzun süredir devam eden işgaller var. Dolayısıyla bunu hiçbir şekilde tasvip etmek mümkün değil. Ben çok merak ediyorum, AK Parti Milletvekili Arzu Aydın niye yalan söylüyor. Sayın AK Parti İl Başkanı niye yalan söylüyor. Sayın valimiz olayın detaylarını tüm yönleriyle niye paylaşmıyor. Siyasilerin amacı vatandaşla ile belediyeyi karşı karşıya getirmek. Diyorlar ki Bolu Belediyesi sizlerin evlerini yıkıyor, sizin çitlerini yıkıyor. Bu, Bolu Belediyesinin aldığı bir karar değil.” diye konuştu.

ÖZCAN’DAN VALİ ÜMİT’E TEPKİ

Bolu Valiliğinden yayla evlerine ile ilişkin kararları gösteren Başkan Özcan, şunları söyledi:“2018 yılının Aralık ayında yerel seçimden önce Bolu Belediyesinin davet edilmediği  Bolu sınırları dahilinde kaçak yapılaşmayla mücadele toplantısı’ yapıldı. Sonrasında yazıların içeriği tehdit içermeye başladı. Yapmazsanız sizin hakkınızda yasal işlem yapılacak denildi. Valiliğin bu konuda bize talimat verme hakkı var, yerine getirmezsek de bizim hakkımızda yasal işlem yapma yetkisi var. Valilik ‘Ben senden araç gereç istiyorum’ diyor. Göndermeme şansım var mı? Yok. Burada niye dürüst davranmıyorsunuz. Niye insanlara bu kararı Bolu Belediyesinin aldığını söylüyorsunuz? Niye Bolu Belediyesine biz talimat verdik demiyorsunuz.”

AHMAKÇA ALINAN KARAR BİZİ SIKINTIYA SOKTU

2016 yılında yayla evleriyle ilgili alınan kararı ahmakça olarak nitelendiren Başkan Özcan, “2016 yılında belediye meclisinde karar alındı. CHP’li üyelerin ‘Hayır’ oylarıyla alınmış bir karar. Bazı yaylaları mücavir sahana almışsın. Meraların ve yaylaların hiçbir zaman imara açılamayacağını düşünemediniz mi? Pazartesi günü belediye meclis toplantısında Bolu Belediye mücavir sahasında bulunan bu yaylaların mücavir alandan çıkartılması için kararı alıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığına göndereceğiz. Bizim bu yaylalar üzerinde rant iddiamız yok.Rant amacıyla bir karar yüzünden Bolu Belediyesi bugün bu sıkıntıyı yaşıyor” dedi.

3 yorum yapılmış

  • Bolu14 (5 yıl önce)
    Sayin başkan işi o nce ne demek istiyor konu ne.once Allah için düşünelim.siyasi çamur atmayalım.Valilik gelen yazıyı inceler araştırır ve gereğini yapar .Arzu hanımın,nurettin beyin,yaşar beyin,Alaaddin beyin aileleri hayvancılık| yapamazdı sadece başkan yaşamıyor boluda kanun dışına aykırı yayla evi yapılmışsa yıkılır ama yillardir yapı duruyorsa ve hayvancılık| yapıldıysa kimse bir şey yapamaz.tum illerde mulki amir vali vaĺilikten sonra üst makam iç
    0
    0
    Yanıtla
  • oban (5 yıl önce)
    Yaylalarda hayvanı olmayanların evleri kamulaştırılıp, hayvancılık yapanlara kiraya verilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • bakanm (5 yıl önce)
    başkanım ayağını kaydırmaya çalışıyorlar sanki
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.