VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"EŞİT HAKLAR EŞİT YETKİLER SAĞLANMALIDIR"

3 Aralık 2020

..........................

Gör Derneği Bolu Şube Başkanı görme engelli Ali Topaç, görme engellilerin yaşadığı zorlukları ve bürokraside yaşadıkları sıkıntıları belirterek, “Engelliler hakkında konuştuğu zaman dilinden “Birlikte yaşamak, kardeşlik, dayanışma, aile, komşuluk, dostluk, iyilik, vicdan, saygı, özgürlük” vb. sözler düşmeyen politikacılar, bürokratlar ve sizler, uzandığımız her yere oracıkta takılıp kalmamıza neden olan ağlar bırakıyorsunuz.” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde kendisi gibi engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları ve engellilerin bürokraside ve sosyal yaşamdaki çileleri anlattı. Politikacıların ve bürokratların engelli bireylerin yaşamlarını daha da zor hale getirdiğini belirten Topaç, “Engelliler hakkında konuştuğu zaman dilinden “Birlikte yaşamak, kardeşlik, dayanışma, aile, komşuluk, dostluk, iyilik, vicdan, saygı, özgürlük” vb. sözler düşmeyen politikacılar, bürokratlar ve sizler, uzandığımız her yere oracıkta takılıp kalmamıza neden olan ağlar bırakıyorsunuz. Bir başka deyişle, aslında bakıma ihtiyaç duymayı zor hale getiren sizlersiniz.” diye konuştu.

"EŞİT HAKLAR EŞİT YETKİLER SAĞLANMALIDIR"

Herkesin sahip olduğu hakların eşit şekilde verilmesi gerektiğinin altını çizen Topaç, şunları söyledi: “Engelli komşu ile birlikte yaşamak istemeyen, ana okulundaki engelli çocukları “çocuklarımızın psikolojisi bozuluyor” diyerek evlerine gönderen, mahalledeki okulda eğitim görmesini engelleyen, engelliliğiyle alay edip sınıfta küçük düşüren, hasbelkader eğitim almışsa iş arkadaşı olarak görmek istemeyen, mutlaka kendinden küçük ve değersiz makamlarda çalışmasına razı olan, hastanelerde rapor alma çilesini ve saygısızlığı reva gören, sürücü belgesi almasını engelleyen, vergi indirimli araba alabilme haklarıyla sürekli dalga geçer gibi oynayan, zorla emekli ettiren ve emeklilik hakkını bürokratik çileye döndüren sizlersiniz. Göstermelik ve sırf örnek vermek için ön plana çıkarılan engelli kardeşlerimiz var ve bürokraside hiçbir etkileri yok. Eşit haklar ve eşit yetkiler sağlanmalı ve ayrımcılık yapanlar hiçbir şekilde korunmadan hak etmedikleri yerlerden el etek çektirilmeliler. Önce gerçek eşitlik sağlanmalı ve sonrasında adil hukuki düzenlemeler eşliğinde engelli kardeşlerimiz bürokrasinin ve uygulamaların baskısından, engelliler arası kör dövüşlerinden kurtarılmalı.”

1 yorum yapılmış
  • dorucudavut
    3 Aralık 2020 • 23:45
    İnşallah yetkililer sesini duyar Ali kardeşim. Öyle bir devirdeyiz ki komşusu açken tok yatmamak için insanlar zengin semtlere taşınıyor. Kimse benim de insanlığa bir faydam olsun neydim ne oldum demiyor.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.