VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"YEMİNİMİ EVİMİN KAPISINA ASTIM"

8 Ocak 2021

............................

HABER: BÜLENT VELİOĞLU

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçimi kazandıktan sonra ettiği yemini evinin kapısına astığını ve her sabah çıkarken gördüğünü söyleyerek, “Her sabah çıkarken o yemini görüyorum ve ‘Belediyenin bir kuruş parasını israf etmeyeceğim. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyeceğim ve kimseyi ayırmayacağım diye kendime söz veriyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyede israfı önleyip tasarruf yapmanın bu denli etkili olacağını düşünmediğini söyledi.

“BÜTÇEMİZ 50 MİLYON TL FAZLA VERDİ”

“Biz kimseye kıyak yapmayız ama geçmişte kıyak yapılmış olanlar var. Bunlardan tespit ettikçe geriye dönük olarak haksız kazanç vergisi olarak geriye istiyoruz. Cebime değil, belediyeye istiyoruz. Bunu da yapmaya devam edeceğiz. Bir yeri daha yakaladım, onun da üzerine gideceğiz. Bir yer durup dururken 3 kattan 5 kata çıkarılmış, neden çıkartılmış bir bakacağım. Bazı ihalelerde kıyaslamalar yaptım. İlk 1 ayda tespit ettiğimiz 4 kalemde belediyeyi 12 buçuk milyon lira kazanca soktuk. Bolu Belediyesi tarihinde ilk kez 2019 yılında belediye bütçesi 50 milyon lira fazla verdi.”

YEMİNİME HER GÜN BAKIYORUM”

“Kimseyi ayırmadan, kimseyi kayırmadan tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeden israf etmeden görev yaptım. Seçildiğimde ‘Cumhuriyetin değerlerinden ve Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden ayrılmadan bu görevi yapacağıma Allah'ım ve namusum üzerine yemin ederim’ demiştim. Bugüne kadar yeminime aykırı hiçbir şey yapmadım. Bir de en önemli şeyimiz şu. Ben ettiğim yemine sadık kaldım.”

“YETİMİN HAKKINI YEMEDİM”

“Yeminimi evimin kapısına astım. Her sabah çıkarken o yemini görüyorum ve şunu söylüyorum. ‘Belediyenin bir kuruş parasını israf etmeyeceğim. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyeceğim, kimseyi ayırmayacağım.’ Hiçbir müteahhit Tanju Bey şu konuda bana kötülük yaptı, şu konuda bana kıyak yaptı diyemez. ‘Ben AK Partili olduğum MHP'li olduğum için belediyede şu işim görülmedi, CHP'li olduğum için de bana şöyle bir torpil yapıldı’ diyemez. Şu anda benden en fazla şikayetçi olanlar zaten CHP'liler. Çünkü beklentileri çok fazlaydı ama ben onlara da eski başkanlar gibi partizanlık yapmayacağım dedim.”

2 yorum yapılmış
  • Vatanda
    10 Ocak 2021 • 00:35
    Sayın başkanım Atatürk orman parkının yanında yer alan düğün salonunun sözleşmesini iptal edip Kültür merkezi yapmanızı rica ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.
  • Vatanda
    10 Ocak 2021 • 07:46
    Gereksiz yere harcanan kamu parasıda dahil mi
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.