VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KILIÇDAROĞLU BOLU’DA STK TEMSİLCİLERİNE SESLENDİ

11 Şubat 2021

.......................................................................

Bolu’da STK temsilcilerine seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasi ve ekonomik bağımsızlık olmadığı sürece siz kendi ülkenizde rahat edemezsiniz. Biz ekonomik bağımsızlığımızı kaybettik." dedi. 

CHP lideri, Bolu Belediyesi Kültür Merkezi'nde kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş’ın yanı sıra çok partililerde katıldı. Salonu dolduran partililerle STK temsilcilerine seslenen Kılıçdaroğlu, devletin temelini esnafın oluşturduğunu vurgulayarak, “Esnaf perişan vaziyette, esnaf derdini nereye anlatıyor? Gazeteciler dışında, televizyoncular dışında derdini anlatacak devlette bir makamı var mı? Esnafın devlette bir makamı yok. Niye bir esnaf bakanlığı yok? Madem ki milyonlarsınız, mademki orta direksiniz esnafın bu konuda çıkıp konuşması lazım. Konuşuyor ama kime duvara. Dinleyen yok. Anayasa ne diyor? Anayasa Madde 173: 'Devlet esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır.' Bunlar yapılıyor mu? Yapılmıyor. Anayasa emrediyor mu? Emrediyor. Hukukun gereği yapılıyor mu? Yapılmıyor. Peki ne yapacağız? Sandıkta gereğini yapmak zorundasınız, demokratik yollarla." diye konuştu. 

AVMLER NEDENİYLE ESNAF AYAKTA DURMAKTA ZORLANIYOR

Alışveriş merkezleri ve zincir mağazaların her şeyi satması nedeniyle esnafın ayakta durmakta zorlandığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Anayasa'nın 173. Maddesi'nin gereğini hükümet yerine getirmiyor. 3 ay süreyle sana 1000 lira vereceğim. O da kavga dövüş. Ya 1000 lira ne olacak. Elektrik masrafı mı karşılamıyor. Kira stopajı geliyor esnafın sırtında kalıyor. Kaldırın dedim, düşürdüler." ifadelerini kullandı. 

ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu, gayrimenkul sermaye iradı ve asgari ücretten alınan verginin esnafın sırtında kaldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Vergisiz yapsanız, asgari ücretlinin geliri artsa ne oluyor? Paranın dolaşım kanalları değişecek. Vereceksin ki parayı aşağıdaki adama gidip alışveriş yaptığı zaman esnafı da kazanacak, tüccarı da kazanacak, sanayicisi de kazanacak. Niçin? Paranın dolaşım kanallarının aşağıdan yukarı gitmesi ne demektir? Türkiye'nin üretim zincirinin güçlenmesi demektir. O zaman herkes üretir. Talep var çünkü şimdi talep yok. Koskoca hükümet, ya kardeşim asgari ücreti 3 bin 100 lira yapın, yapmadılar. 2 bin 800 küsur lira yaptılar ama biz belediye başkanı arkadaşlarımıza dedik bütün belediyelerimiz asgari ücreti net 3 bin 100 lira yaptı. Bir belediye, en küçük Nurhak Belediyesini alalım, Kahramanmaraş'ta. Nurhak Belediyesinde asgari ücret 3 bin 100 lira, Kahramanmaraş'ın Büyükşehir Belediyesinde asgari ücret 3 bin 100 lira değil. Niçin? Bir küçük belediye ödüyor da Bolu Belediyesi ödüyor da niye diğer belediyeler ödemiyor? Bunu da düşünmemiz gerekiyor." 

4 yorum yapılmış
  • havan
    11 Şubat 2021 • 07:42
    havanda su dövüyor , kimsenin de dikkate aldığını düşünmüyorum
  • Osmani
    11 Şubat 2021 • 07:57
    Eskiden halki perisan kimdi,cevap ver.
  • Ismet
    11 Şubat 2021 • 11:21
    Turkiyeyi mahvedmeye calisan tek part alcagin alcagi CHP dir.
  • Mustafa
    11 Şubat 2021 • 21:53
    Market çalışanı olarak işlerimiz çok şükür bereket versin kardeşimde berber onunda işleri iyi halimize şükredelim
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.