SOMALİ’DEN BOLU’YA TEDAVİ İÇİN GELDİLER

............................................................

SOMALİ’DEN BOLU’YA TEDAVİ İÇİN GELDİLER
Paylaş
A-A+ Paylaş

Somali'de pratisyen hekim olarak görev yapan Abdulrezzak Yusuf Abdullah, sağlık turizmi için annesi, eşi ve kardeşiyle birlikte Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Somalili doktor ve ailesi daha önce ülkelerinde hiç görmedikleri kar yağışını Bolu'da görünce, karın keyfini çıkardı.

Somali'de pratisyen hekim olarak görev yapan Abdulrezzak Yusuf Abdullah, daha önce İstanbul'da düzenlenen bir konferansta Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kulak, Burun, Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ural ile tanıştı. Abdullah, ülkesi Somali'ye döndükten sonra ailesine de Türkiye'deki sağlık sisteminin çok ileri bir noktada olduğunu anlattı. Somalili Doktor Abdullah, Prof. Dr. Ahmet Ural'a ailesi ve kendisine check-up yaptırmak ve çeşitli hastalıklarının tanı ve tedavisi için Türkiye'ye gelmek istediğini söyledi. Doktor Abdullah'ın isteği olumlu karşılandı. Pandemi nedeniyle ziyaretini bir süre ertelemek zorunda kalan Somalili doktor, geçtiğimiz hafta annesi eşi ve kardeşiyle birlikte Bolu'ya geldi.

İLK KEZ KAR  GÖRME SEVİNCİ

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin misafirhanesinde konaklayan Somalili aile, üniversite hastanesinde çeşitli tetkikler yaptırdı. Somalili doktor ve ailesi daha önce ülkelerinde hiç görmedikleri kar yağışını Bolu'da görünce karın keyfini çıkardı. Abdulrezzak Yusuf Abdullah ve kardeşi Hamda Yusuf Abdullah, karla kaplı kampüste kar topu oynadı.

Hastanede kendileriyle çok ilgilenildiği anlatan Abdulrezzak Yusuf Abdullah, "Ailemin ve kendimin bazı rahatsızlıkları vardı. Daha önce İstanbul'da bir konferansta Prof. Dr. Ahmet Ural ile tanışmıştık. Kendisiyle bağlantıyı koparmadık ve güzel ilişkiler kurduk. Bu benim Türkiye'ye ikinci gelişim. Bolu'ya gelişimden itibaren bizimle çok güzel ilgilenildi. Ciddi bir konukseverlik ile karşılaştık. İnsanlar bize çok pozitif yaklaştı. Pandemi nedeniyle uzun bir süre ertelemiştik ziyareti bu nedenle şimdi gerçekleştirebildik. Geldiğimizden itibaren Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi'nde çok hızlı bir şekilde tedavilerimiz gerçekleştirildi. Tüm personel çok iyi şekilde ilgilendi. Bundan çok etkilendim." dedi.

Bolu'da bu kadar yoğun bir kar yağışı görmeyi düşünmediklerini aktaran Abdullah, "Kardeşlerim Avrupa'da yaşıyor. Türkiye'nin de Avrupa'ya yakın bir ülke olduğunu biliyorduk. Avrupa'nın bir parçası olduğunu biliyorduk. Bu nedenle Türkiye'nin soğuk olabileceğini tahmin ediyorduk. Ama bu kadar kar beklemiyorduk. Ama insanların sıcak ilgisi sayesinde ısındık. İnsanların pozitif yaklaşımı bizim soğuk havadan ve kardan etkilenmemizi sağladı. Somali'de hiç kar görmemiştik." diye konuştu.

 

5 yorum yapılmış

  • Taner (4 yıl önce)
    Suriyeli diye hakaret ettiğiniz insanlar ehli sünnet yani sünni. .. Dolayısıyla suriyeli nefreti esasen Alevi nin hafızasında saklı olan ehli sünnet yani müslüman düşmanlığı
    0
    0
    Yanıtla
  • AdemKocaba (5 yıl önce)
    Yukarıda acımasızca yorumlar yapanlar, sizler de Suriyeli ve Somalili kadar insan olsaydınız, o satırları yazarken vijdanınız sızlardı!...
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp (5 yıl önce)
    Ne kadar gaddar cahil yorumlar ezikler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Garipbirkyl (5 yıl önce)
    Prof Dr Ahmet Ural somalli aile ile ilgilendiğinin yarısı kadar normal geliri olan bir Türk vatandaşı ile ilgilenirmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (5 yıl önce)
    Gezmeye gelmemişlerdir kesin Boluda kalacaklardır.Nasıl olsa Türkiyede suriyelilere somalilere bedavadan bakıyorlar.Ben olsamda gitmem.
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.