Bolu’nun Kılıçaslan Mahallesi’nde sabah saatlerinde okula gitmek için evden çıkan 14 yaşındaki kız çocuğu bir sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Korku dolu anlar yaşayan talihsiz kızı annesi kurtardı.
Olay sabah saatlerinde Kılıçaslan mahallesi Özgecan Aslan caddesinde yaşandı. Okula gitmek için evden çıkan 14 yaşındaki A.A. bir sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Saldırgan köpek çocuğun bacağını ısırdı. Olayın yaşandığı sırada kızının çığlıklarını duyan anne Sevim Ağırbaş, kızını saldırgan köpekten kurtardı. Olayın ardından bacağından yaralanan A.A Bacağı kanlar içinde kalan A.A. hemen acil servise kaldırıldı.
BELEDİYEYE DEFALARCA UYARIDA BULUNDUK
Sokak köpeklerine karşı tedbir alınması gerektiğini söyleyen anne Ağırbaş, "Defalarca belediyeye bu konuda yazılı ve sözlü olarak uyarıda bulundum. Biz ailecek hayvansever insanlarız fakat bu sokak köpeklerine karşı bir tedbir alınması gerekiyor. Bugün biz ucuz atlattık sayılır ama ileride ufak bir çocuğa saldırsalar allah korusun parçalayabilirler. Belediye bu konuda tüm uyarılarımıza rağmen hiç duyarlı davranmadı. Belediyeden şikayetçi olacağız. Kızım köpekleri çok severdi. Yaşadığı travma anlatılamaz" dedi.
Köpeğin saldırısında yaralanan A.A. tedavisi ve kuduz aşısı yapıldıktan sonra taburcu edildi.


