VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİ ÜMİT RAMAZAN AYI YARDIM BİLANÇOSUNU AÇIKLADI

12 Mayıs 2021

.................................................

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Ramazan ayı boyunca yapılan yardım ve çalışmaların bilançosunu açıklayarak, “İhtiyaç sahibi vatandaşlara iftar ve sahur yemekleri ulaştırıldı. Muhtaç ailelere ayni ve nakdi yardım yapıldı. Pandemiden etkilenen esnaflara destek ödemeleri yapıldı. Binlerce kişinin talepleri de evlerinde karşılandı” diye konuştu.

Ramazan ayında bakanlıkların desteği ve yardımsever vatandaşların katkılarıyla ihtiyaç sahibi ailelerin yanı sıra pandemi koşullarında ekonomik zorluk yaşayan esnaflara destek olduklarını vurgulayan Vali Ümit, bir aylık süreçte il genelinde yapılan yardımların bilançosunu açıkladı. 800 vatandaşımızın evine sıcak yemek ulaştırıldığını belirten Vali Ümit, “Valiliğimizin organizesinde, tamamen gönlü zengin iş insanlarımızın ve yardımsever vatandaşlarımızın katkılarıyla her gün Kızılay çalışanlarımız, Kızılay gönüllülerimiz, Milli Eğitim gönüllülerimizle işbirliği içerisinde 800 vatandaşımıza toplamda 24 bin porsiyon 3 çeşit sıcak yemek hazırlanarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine kadar teslim edildi. İsteyene sadece iftar, isteyen vatandaşlarımıza ise ilaveten sahur yemekleri de takdim edildi” şeklinde konuştu.

MUHTAÇ AİLELERE NAKDİ VE AYNİ YARDIMLAR YAPILDI

Vali Ümit, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan yardımları da açıklayarak şunları söyledi:

“İlimiz genelinde  9 bin 916 aileye 7.054.866 TL. nakdi, 2 bin 584 aileye ise gönüllü iş insanlarımızdan temin ettiğimiz 2 bin 584 adet kuru gıda kolisi ulaştırıldı. Bunların içerisinde engelli, öksüz, yetim ve kimsesiz dezavantajlı vatandaşlarımıza pozitif manada özel önem verildi. Diğer yandan İHH, Kızılay, Ticaret ve Sanayi Odası gibi STK’lar ile iş insanlarımız tarafından 443 aileye 205 bin TL nakdi yardım, 5 bin 37 aileye 5 bin 37 adet kuru gıda kolisi, 314 öğrenciye 959 parça kıyafet yardımı yapıldı.  İl genelinde toplamda 10 bin 359 aileye 7.259.866 TL, 7 bin 621 aileye 7 bin 621 adet kuru gıda kolisi, 314 öğrenciye 959 parça kıyafet yardımı gerçekleştirildi”

PANDEMİDEN ETKİLENEN ESNAF VE VATANDAŞA YARDIM

Pandemiden etkilenen esnaf ve vatandaşlara da yardımlar yapıldığını ifade eden Vali Ümit, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Oda başkanları aracılığıyla veya kendileri tarafından doğrudan valiliğimize bildirilen 94 esnafımıza gıda yardımı, 139 vatandaşımıza 1.000’er TL. sosyal destek yardımı, 2 bin 974 vatandaşımıza 3.271.400 TL. Kapanma yardımı olmak üzere toplamda 3 bin 207 esnafımıza ve vatandaşımıza toplam 3.451.700 TL. pandemiyle ilgili sosyal yardım yapılmıştır.”

4 BİN 457 KİŞİNİN TALEPLERİ EVLERİNDE KARŞILANDI

Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından binlerce kişinin ihtiyaçlarının evlerine gidilerek giderildiğini anlatan Vali Ümit, “Valiliğimizin koordinesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubumuz tarafından Ramazan ayı boyunca 65 yaş üstü evinde tek başına yaşayan, kronik rahatsızlığı bulunan ve Covid-19 salgını nedeniyle evlerinde karantinada bulunan vatandaşlarımızdan il genelinde 500 gıda, 403 ilaç, 717 alışveriş, bin 651 fatura ödemesi ve banka İşlemleri, 377 sağlık hizmetleri ve taşıma ve kargo gibi 778 talep olmak üzere toplam 4 bin 457 istek alınmış ve bu isteklerin tamamı talep sahiplerine evlerinde teslim edilmiştir.” İfadelerini kullandı.

ŞEHİT YAKINLARI, GAZİLER VE MUHTAÇ AİLELER ZİYARET EDİLDİ

Vali Ümit, Ramazan ayının başından itibaren şehit yakınları ile gazilerinde ziyaret ettiklerini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Valiliğimizin koordinesinde oluşturulan ziyaret ekiplerimiz tarafından ramazan ayının başından itibaren şehit yakınlarımızın, gazilerimizin ve muhtaç ailelerimizin ziyaretleri şahsım ve eşim hanımefendinin de katılımlarıyla artırıldı. Ziyaret sırasında gönül sohbetlerinin yanında şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve diğer vatandaşlarımızın talep ve temennileri de alınarak gereği yapıldı”

TMO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN AYNÎ YARDIMLARI

Bolu’da 9 bin 406 aileye patates ve soğan dağıtıldığını ifade eden Vali Ümit, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından ülkemiz genelindeki arz fazlası patates ve soğanların üreticiden satın alınarak muhtaç ailelere iletilmesi projesi kapsamında ilimizde de doğrudan Valiliğimizin organizasyonunda 9 bin 406 aileye 551 ton patates, 143 ton soğan evlerinde teslim edildi. Bu çalışma çerçevesinde ilimiz patates üreticilerinin de arz fazlası ürünleri satın alınmış ve program dahilinde muhtaç vatandaşlarımıza takdim edildi. Patates ve soğan yardımlarının da ramazan ayına tekabül etmiş olması yardımları daha da değerli kıldı” şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış
  • Muhsin
    12 Mayıs 2021 • 21:19
    Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin.Sayın Valimiz Ramazan Ayında yapılan yardımları açıklamış.Bütün yurt çapında yardımların zirve yaptığı bir ayın sonuna gelmiş bulunuyoruz.Bu nedenle Tüm İslam aleminin Bayramını tebrik ederim.Bayramınız mübarek olsun.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.