VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“PROJE ÜRETTİĞİNİ GÖRMEDİM”

16 Mayıs 2021

.................................................

HABER / MUTLU YUCA

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılan tonlarca patateslerin dağıtılması fikrini partisinin Nevşehir İl Başkanıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduklarını açıklayan Güner, “İhtiyaç sahiplerinin  Ramazan ayında sofralarına bir miktarda olsa katkıda bulunmak amacıyla yapılmıştır” dedi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın görev süresinde yaptıklarını da değerlendirerek, “Şu an biraz daha rahat bir belediye var. Yatırımlar noktasında proje ürettiğini görmediğim” diye konuştu.

AK Parti’nin genç İl Başkanı Suat Güner, evinin kapılarını Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Bayram Gazetesi’ne açtı. Geçtiğimiz haftalarda geçirdiği COVİD-19 hastalığını atlatarak sağlığına kavuşan Güner, pandemi koşullarında siyasi çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

“OLASI ERKEN SEÇİME HAZIRIZ”

Olası bir erken seçim kararı bile alınması halinde tüm teşkilatlar olarak hazır olduklarını vurgulayan Güner, “Olası bir erken seçim halinde AK Parti teşkilatları kadrolar olarak tüm Türkiye'de 20 yıllık süreçte bunu çok test etmiş bir siyasi parti olarak her an hazırız. Ama ülkemizin içinden geçtiği pandemi ile bizi hem psikolojik hem ticari hem de siyasi olarak zor bir süreçten geçiren bu dönemde erken seçimi konuşmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Ama olursa da biz her zaman olduğu gibi tüm kadrolarımızla yarın olabilecek bir seçime de hazırız” diye konuştu.

“PATATES ALIM FİKRİ NEVŞEHİR VE BOLU’DAN ÇIKTI”

Aralarında Bolu’nun da olduğu üreticilerden alınan patateslerin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması fikrinin partisinin Nevşehir il başkanı ve kendisinden çıktığını anlatan Güner, şunları söyledi:

“Nevşehir il başkanımız beni arayarak elimizde patates olup olmadığını sordu. Bende üreticinin elinde patateslerin olduğunu söyledim. Sonra Tarım İl Müdürümüz ile iletişime geçtik. Ziraat Odası, Tarım Kredi Kooperatifi ve Tarım İl Müdürümüzle birlikte çiftçi kayıt sisteminden üretilen patates miktarını ortaya çıkardık. Konuyu  Sayın Cumhurbaşkanımıza sunduk. O da sistemin nasıl olacağını sordu.  Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden dağıtabileceğimiz bir organizasyon kurulabileceğini söyledim. Alımı noktasında Cumhurbaşkanımız takdir buyurdular. Cumhurbaşkanımız, Toprak Mahsulleri Ofisi üzerinden fiyatın belirlenmesini istedi. Tarım ve Orman Bakanımızla görüştüler. Bu fikir Nevşehir il başkanımız ve benden çıktı. Konuyu sayın Cumhurbaşkanımıza söyleyen bizdik. Tamamen iyi niyetle yapılmış bir çalışmadır.”

BAKKAL AMCA PROJESİ

Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için parti teşkilatlarıyla birlikte çalışmalar yaptıklarını kaydeden Güner, “Bolu'da yaşayan hemşerilerimizin bizlere ulaştırdığı koliler var. Biz teşkilat olarak imkanı olan arkadaşlarımızdan bu bütçeleri oluşturup yerel marketlerden alışveriş kartları aldık. Onları rencide etmeyecek şekilde ulaştırmaya çalıştık. Kesinlikle AK Parti adına kullanmıyoruz. Ayrıca ‘Bakkal Amca Projesi’ yapmak istedik. Sonuçta yaşadığımız şehirde nerede dar gelirli ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin daha çok ve hangi mahalle ya da semtlerde yaşadığını biliyoruz. Esnaflarımıza gittik ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın mahalle bakkalında bulunan veresiye defterlerine bakmak istedik. Tamamını belki kapatamayız ama o mahallede bulunan bakkal esnaf arkadaşımız en çok kimin ihtiyacı olduğunu bilir diye düşündük. Onlar da sağ olsunlar gerçekten ihtiyacı olan kişileri söylediler. Biz de onların veresiye defterlerine katkıda bulunmaya çalıştık       .“ diye konuştu.

BELEDİYENİN YATIRIMLAR NOKTASINDA PROJE ÜRETTİĞİNİ GÖRMEDİM

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kendisini ziyarete geldikten sonra birkaç kez görüştüklerini ve hastalık sürecinde de kendisini aradığını söyleyen Güner, açıklamalarına şöyle devam etti:

 

“Şu an biraz rahat bir belediye var. Yatırımlar noktasında proje ürettiğini görmediğim, Bolu’nun mizacını değiştirecek bir belediye göremiyorum. Belki proje noktasında yapıyorlardır. Önümüzdeki dönemlerde yaparlar. Belki 2,5 yıl eleştirmek için erken bir zamandır. Tanju Özcan daha önce verdiği bir röportajda 300 dönüm bir alanları olduğunu dile getirmiş. Orası 300 dönüm değil daha büyük dedi. Sonra 300 dönüm değil daha küçük dedi. Yer bizim dönemimizde Orman Bakanlığı’ndan belediye tahsis edilen bir yerdi. İnşallah orası ile ilgili bir proje yaparlar. Toplum yararı veya sosyal anlamda bir yarar sağlar. Benim gördüğüm bir şey yok. Bizim dönemimizdeki bütçe ile asfalt çalışmaları yapılıyor. Bizim dönemimizdeki taş fabrikası ile yapılan taşlar kaldırımlarda yerini alıyor. Polemik yaratmak için söylemiyorum sadece gördüklerimi dile getiriyorum.”

11 yorum yapılmış
  • ESNAF
    16 Mayıs 2021 • 05:27
    Boluda hangi partiden gelipte esnaf defterlerini inceleyip veresiye kapatmışlar görmedim ama bir tek Mahmut Alan'ı gördük haber kanalları olsun yada 3. şahıslardan duyduk
  • Mahmut
    16 Mayıs 2021 • 05:38
    Sayın il başkanı bu iş patates soğan dagitmakla olmuyor ....
  • zgr
    16 Mayıs 2021 • 07:30
    Halkın iftar sofrasına, patates soğanmış. 30 gün iftarda patates mi yiyecek vatandaş. Esnafa ne yaptınız, çiftçiye ne yaptınız? Dükkanını 1 senedir açamayana ne yaptınız? Aylık 1000 lira veya kredi. Kredi almak için vergi borcu olmayacak, tertemiz olacak. Varmı öyle bir esnaf? Öyle esnafında krediyle ne işi var? Hep boş siyaset. Belediye proje üretmiyor peki, AKP İl Başkanlığı olarak siz ne yaptınız? Esnafın çalışanın anasını ağlatmaktan, borçlandırma
  • zgr
    16 Mayıs 2021 • 07:37
    Madem kafeleri, restaurantları, kahvehaneleri açmayacaktınız niye milleti 17 g0n eve hapsettiniz? 17 hün önce ne yasaksa yarın aynı yasaklarla devam ediyoruz. O zaman 17 gün neden tıkıldık evlere? Belediye Başkanına muhalefet olacağınıza hükümet olarak bunlara mantıklı cevaplar verin. Pandemi sürecini elinize yüzüne bulaştırdınız saçma muhalif açıklamalarla üstünü kapatmaya çalışıyosunuz. Hedef 2023 ya hani. Evet işçinin, işsizin, esnafın, borçlunun hed
  • Vatanda
    16 Mayıs 2021 • 11:36
    Oturma tarzınız nasıl bir siyaset yapacağınızı anlatıyor inşallah milletvekili de çıkartamıyacaksınız seçilenleri il de ve ilçelerde göremiyoruz
  • Vatandas
    16 Mayıs 2021 • 09:05
    Sayin Baskan.Belediyenin arsivi neden yakildi.Her seyi bildigine gore bunu da bilirsin.Aydinlativer bizi.
  • Bolulu
    16 Mayıs 2021 • 13:00
    Sizin bıraktığınız borçları ödemekten anca bu kadarını yapabiliyor.şükür vatandaş olarak biz bunu gördük ya.sizden bıktık her anlamda.Tanju başkan gece gündüz çalışıyor inanmayan gitsin çevre illeri gezsin dediğimi anlar.nasıl olsa seçiliyoruz diye yatıyorlar.sizin şu dakikadan sonra şansınız yok artık.bunu sizde biliyorsunuz.size güle güle.
  • Metin
    16 Mayıs 2021 • 14:12
    Hızlı treni Bolu dan geçirdiniz de biz mi oy vermedik...o tren Bolu dan geçmez se 1 vekil dahi çıkmaz.. Söylemedi demeyin.. Ali babacan ümit vaat ediyor.. Tüm partiler boş gördük
  • eknc
    17 Mayıs 2021 • 00:06
    senide görecez,
  • Mazlum
    17 Mayıs 2021 • 01:30
    Allah için söyleyin belediye 31 mart tan bu gune hangi icraatları yaptı.tanju ozcanin aldığı oylar akp ye tepki oyuydu. Mesele parti olmamalı bence nerde olursa olsun efendilik ve hizmet olmalı.alaaddin yılmaz bagimsiz olsaydı yuzde yuzde yüz seçilirdi alaaddin yilmaz in hakkı ödenmez. Boluya çok doğru olanı yanlış olanıda da yaptı.hatasiz kul olmaz diye bir söz var. Aday olsaydı yine seçilirdi yine seçilirdi ve peşinde gezen dalkavuklari temizlerdi.
  • Adn
    17 Mayıs 2021 • 02:48
    Bıraktığınız borçları ödüyor olabilirmi
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.