VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"BOLU MANTAR ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK"

16 Mayıs 2021

.......................

Haber: Bülent VELİOĞLU

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’nun tavukçuluğun ardından mantar üretiminin de üs bölgesi olacağını belirterek, “Kooperatif kapsamında mantar üretiminin ardından konserve fabrikası kuracağız. Yaz sonunda Türkiye’nin mantar üretiminin yüzde 15’i Bolu’dan karşılanacak.” dedi.

Evinin kapılarını ilk kez Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Bayram Gazetesi’ne açan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, hayata geçirilen çalışmalarla kente yapacağı projeleri anlattı.

“İSTANBUL VE ANKARA ÜRÜNLERİMİZE TALİP”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Bolu Belediyesi’nin kooperatif projesini yakından takip ettiğini açıklayan Başkan Özcan, “Kooperatifin ürünlerine talipler. Zaman zaman Skype üzerinde toplantılar yapıyoruz. Gelir-gider rakamlarını konuşuyoruz. Bu konuda Türkiye’de ki en iyi belediyelerden biriyiz. Pandemiye rağmen emlak vergilerimizi alamamamıza rağmen, diğer vergilerimizi düzgün şekilde temin edemememize rağmen Nisan ayına kadar 4 katı bir gelir elde ettik. Bunun da yüzde 90’ınını yeni gelir kaynakları oluşturuyor. Bolu Belediyesi olarak bütçeyi iyi yönetiyoruz. Şu an bütçe anlamında en iyi belediyelerden biri konumuna geldik. Bu yıl tam bir hizmet yılı olacak. Bu yıl yaptıklarımız somut olarak ortaya çıkacak. Çalmadan, çırpmadan ve israf etmeden de hizmet yapılabiliyormuş” diye konuştu.

“KONSERVE FABRİKASI KURACAĞIZ”

Başkan Özcan, kooperatif kapsamında mantar üretiminin ardından konserve fabrikasıyla devam edeceklerini belirterek açıklamalarına şöyle devam etti:

“Mantar çadırlarının batısında bir alan var. Orayı da kooperatifin işletebileceği şekilde bir konserve fabrikası haline getireceğiz. Bir kısmı et kombina kısmı bir kısmı da konserve kısmı olacak. Konserve fabrikası içinde bize çok hammadde gerekecek. Şu an onun hazırlıklarını yapıyoruz. Reçelde yapıyoruz ve Kanada’ya 2 bin 500 dolarlık ihracat yaptık. Bu sembolik ama bir başlangıç oldu. Türkiye’de kooperatif aracılığıyla ihracat yapan iki belediye var biri Eskişehir biri Bolu Belediyesi. Bütçemiz elverirse eğer konserve fabrikasını bu yıl yapmayı planlıyoruz. Mandıra ile ilgili de çalışmamız var. Bir mandıra kiralamak istiyoruz. Kooperatif ile ilgili hayalimiz çok büyük. Önümüzdeki üç yıl içerisinde 300 kişinin çalışabileceği bir kooperatif olacak. Eğer hayallerimin yarısı bile gerçek olsa Türkiye’nin en bilinen üç kooperatifinden biri olacak. Şu an Türkiye’nin mantar üretiminin yaklaşık üçü Bolu’da üretiliyor. Yaz sonunda Türkiye’nin mantar üretiminin yüzde 15’i Bolu’dan karşılanacak. Eğer Kıbrıscık’taki kompost tesisinden verim alabilirsek aynısını Mudurnu’ya kuracağız. Bolu, tavukçuluğun olduğu gibi mantarında üs bölgesi olacak.”

7 yorum yapılmış
  • Habibe
    16 Mayıs 2021 • 12:40
    Bir mantar üreticisi olarak başkanımıza çok teşekkür ediyorum böyle güzel bir projeyi hayata geçirdiği için
  • Metin
    16 Mayıs 2021 • 14:05
    Üretim şart...HER başa geçen belediye ye memur alıyor.. Fakat 1 işi 3 kişi yapıyor... Bunlara mantar üretimi yaptırın
  • Hseyinbelin
    16 Mayıs 2021 • 22:35
    Başkanım başarıların devamını dilerim yolunuz açık olsun ayrıca Kıbrıscık için yapdiklariniz yapacakların için sana çok teşekkür ederim yolunuz açık olsun Hüseyin belin
  • erolnder
    17 Mayıs 2021 • 00:50
    çok güzel bir uygulama fakat üretim olmadan önce 10 tl idi şimdi 15 tl ye çıktı.lütfen halka yansıtalım üretimi .+
  • LiberalBolu
    17 Mayıs 2021 • 08:09
    Chp memur zihniyeti devletçi kafayla Serbest piyasaya rakip olup devlet olanaklarıyla girişimcilerin üretim potansiyelini öldürürseniz hakkımız haram olsun. Serbest piyasaya güveneceksin kardeşim varsa üretim alanın ihaleyle genç girişimcileri eğit ister mantar ürettir ister çilek. Sosyalistlerden alkış almayı bırak Piyasaya güven.
  • LiberalBolu
    17 Mayıs 2021 • 08:11
    Metin Dayı sen ödediğin vergilerle memur alınsın onlarda boş durmasın mantar mı üretsin istiyorsun :) Çözüm basit dediğin gibi 1 işi 3 kişi yapıyorsa o 2 kişide devletten atılsın. Memur kadrosu küçültülsün.
  • Gercekler
    19 Mayıs 2021 • 10:31
    Mantarli pide yapin kasarlida guzelolur ulkenin kurtulusu tarim ve hayvancilik egitimde okadar kotuyuzku tarimi ve hayvancilik egitim icine ilk ve orta okuldan girmeli ve lisesi olmali tamamen tarim ve hayvancilik uzerine ozellikle uygulamali egitimle gelecegin ciftci ve tarimcilarini hayvacilarini yetistirmeliyiz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.