VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN CAMİ PROJESİ İLE İLGİLİ KONUŞTU

27 Mayıs 2021

...................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi tarafından Borazanlar Mahallesi’nde yapımına başlanacağı söylenen cami ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özcan, “Borazanlar Mahallesi’nde 9 Bin kişiye bir cami düşüyor. Dolayısıyla Borazanlar Mahallesi’nin cami ihtiyacı var” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi tarafından Borazanlar Mahallesi’nde yapılacak olan ve Türkiye’de ilk olduğu söylenen cami projesi ile ilgili açıklama yaptı. Projenin yapılacağı alan, bütçe ve kapasitesi ile ilgili bilgi veren Özcan, camiye ihtiyaç olduğunun ve bu durumun belediyenin görevi olduğunun altını çizdi.

“BORAZANLAR MAHALLESİ’NDE 9 BİN KİŞİYE BİR CAMİ DÜŞÜYOR”

Başkan Özcan, Borazanlar Mahallesi’nde yapılacak olan caminin Türkiye’de ilk olduğunun altını çizerek, “Türkiye’de ben ikinci sanıyordum ama ilk olacakmış. Bir cami yaptıracağız. Biz bu camiyi yasa hükümlerine istianen kendi bütçemizden yapıyoruz. Nereye yapıyoruz? Borazanlar Mahallesi’ne yapıyoruz. Nasıl bir cami yapıyoruz? Öncelikle teknik özelliklerinden bahsedeyim. Cami oturum alanı 510 metrekare olacak. Toplam cemaat kapasitesi 645 olacak. Caminin taban alanın çapı yaklaşık 26 metre olacak. Peki biz camiyi niye yapmaya karar verdik? Bu cami Borazanalar Mahallesi’ne yapılacak dediğim gibi. Borazanlar Mahallesinin nüfusu 2008 yılında 2 bindi. İki tane cami vardı. Şimdi Borazanlar Mahallesi’nin nüfusu 18 bine ulaştı. Bolumuzda 105 cami var. Kabaca bin 500 kişiye bir cami düşüyor. Ama Borazanlar Mahallesi’nde 9 Bin kişiye bir cami düşüyor. Dolayısıyla Borazanlar Mahallesi’nin cami ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

“3 TANE KAMU BANKASINDA HESAP AÇTIRDIK”

Özcan, “Bize gereken cami alanı ne kadar hesapladık. Bin 260 metrekare civarında biz bağış olarak cami yapılmak kaydı ile vatandaşımızdan yerleri topladık. Sonra bir imar uygulamasıyla burayı okul alanından ayırdık. Yine 6 bin metrekaresi okul alanı olarak kalmaya devam ediyor. Ama biz tapumuzu ayırdık ve cami alanı tapusu olarak çıkarttık. Ondan sonra valiliğimize müracaat ettik. Dedi ki, ‘Bu camiyi biz Bolu Belediyesi olarak yapıyoruz. Ama bu caminin sevabına nail olmak isteyen binlerce insan var’ dedik. Biz burada asgari ücretli bir vatandaşımızın katkısını çok önemsiyoruz. Biz burada genç bir öğrenci kardeşimizin 5 TL’lik katkı vermesini çok önemsiyoruz. O anlamda 3 tane kamu bankasında hesap açtırdık. Yasaya uygun olarak. Valiliğimize müracaat ettik. Resmi bağış kampanyası için izin aldık. Zor biz süreçti. Son derece içten gelen, hiçbir siyasal amaç gütmeyen tamamen ihtiyacı karşılamaya dönük bir çalışma. Biz hep söylüyoruz. Okula ihtiyaç olan yerde okul yapacağız. Camiye ihtiyaç olan yere cami yapacağız. Yaşlı bakım evine ihtiyaç olan yere yaşlı bakım evi yapacağız. Yol ihtiyaç varsa yol yağacağız. Belediye toplumun ihtiyaçlarına göre hareket etmek durumunda” şeklinde konuştu.

“SOSYAL DEMOKRAT BİR BELEDİYE BAŞKANI NASIL CAMİ YAPAR DİYEN SOLCULAR OLDU”

Cami projesine her kesimden birilerin karşı çıktığını belirten Başkan Özcan, “Biz bu camiyi yapmaya kalkınca birileri karşı çıktı. Her kesimden birileri karşı çıktı. Bir kısmı bizim camiyi yapma düşüncemizi kıskandı. Çeşitli bahaneler bulular. Yok şuraya uzak, yok buraya yakın diye. Bir kısmı ‘Sen sosyal demokratsın, sosyal demokrat bir belediye başkanı nasıl cami yapar’ diyen Solcular oldu” ifadelerine yer verdi.

1 yorum yapılmış
  • Garipbirkyl
    29 Mayıs 2021 • 04:09
    Başkan Belediyenin görevleri arasında cami yapmak varmı Zamana uyup oy için şov yapacağına asıl görevlerini yap Camiyi halk yapar
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.