VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA SALGININ ETKİSİ AZALIYOR

4 Haziran 2021

.............................................

Mart ayı kontrollü normalleşme adımları ile birlikte adeta kontrolden çıkan salgın ‘tam kapanma’ olarak nitelendirilen dönemde yeniden kontrol altına alındı. Mart ayı sonrası çok yüksek riskli bölgelerin genişlediği ilimizde seyrelmeler başladı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında Mart ayı kontrollü normalleşme adımları sonrası ilimiz Bolu’da ‘kırmızı’ renkli yani çok yüksek riskli bölgeler genişledi. Salgının gerek ilimizde gerek ülkemizde adeta kontrolden çıkması sonrası önce Ramazan ayı tedbirleri sonra da ‘tam kapanma’ tedbirleri devreye sokuldu. 17 Mayıs itibariyle sona eren tam kapanma dönemi sonrası Hayat Eve Sığar mobil uygulamasındaki haritada kırmızı, yani çok yüksek riskli bölgelerin seyreldiği görüldü. 31 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs vaka, vefat ve hasta sayısındaki düşüş ile birlikte sokağa çıkma kısıtlaması, iş yerlerinin çalışma saatleri ve usullerinin belirlendiği normalleşme kararlarını açıkladı.

İLİMİZ BOLU’DA SALGININ ETKİSİNİ YİTİRMEYE BAŞLADIĞI GÖRÜLDÜ

Tam kapanma sonrası başlatılan kademeli normalleşme döneminde de salgın etkisini yitirmeye devam etti. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük koronavirüs tablosuna göre vaka sayısı 7 binin altına düştü. Ağır hasta sayısının her geçen gün azalma eğiliminde olduğu tabloda vefat sayıları da düşmeye başladı. Hayat Eve Sığar mobil uygulamasına göre ise ilimiz Bolu’da salgının etkisini yitirmeye başladığı görüldü. Bakan Fahrettin Koca tarafından açıklanan 22-28 Mayıs haftasını kapsayan 100 bin nüfustaki vaka sayısı 112,13 olarak belirlenen ilimizde kırmızı renkli alanlar yerini turuncu, sarı ve yeşil alanlara bırakmaya başladı. Çok yüksek riskli bölgeler yavaş yavaş orta ve düşük riskli duruma geçerken yeni açıklanacak haftalık vaka sayısı haritasında ilimizdeki sayının 100’ün altına düşmesi bekleniyor.  Öte yandan Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen aşılama çalışmalarında toplam sayı 153 bini geçti. Toplam aşılamada 86 bin aşı 1. doz olarak uygulanırken 67 bin aşı ise 2. doz olarak uygulandı.
 

Haber: N. Halid Altundal

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.