VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAKAN VARANK, GEREDE DE FABRİKA AÇILIŞINA KATILDI

2 Temmuz 2021

...............................................

Bolu’nun Gerede ilçesi Organize Sanayi Bölgesinde Helal Jelatin fabrikası açılıyor. Fabrikanın açılış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

HABER: Eda GÖK

Bolu’nun Gerede ilçesinde yeni bir fabrika daha hizmete girmek için hazır. Avrupa’nın en büyük jelatin üretim kapasitesine sahip olacak Helal Jelatin fabrikası Gerede Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde açılacak. Açılacak olan fabrikanın açılış töreni çok sayıda önemli ismin katılımıyla gerçekleştirildi. Gerede de gerçekleştirilen bu törene, sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali Ahmet Ümit Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Bolu milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi küpçü AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ile iş adamları katıldı.

“İLK ETAPTA 80 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK”

Açılış töreninde konuşma yapan Varank, “Halavet Gıda’nın vizyoner bakış açısıyla tasarlayıp hayata geçirdiği, gıda jelatini üre-tim kapasitesi bakımından Avrupa’nın en büyük fabrikasının bugün resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Takip edenler bilecektir, Türkiye’deki ilk kolajen üretimi 2012 yılında yine Halavet Gıda tarafından yapılmıştı. 2012 yılında başladığı sığır jelatini ve kolajen üretimi ile ithalat ihracat oranını ters yüz eden firmamız, inşallah bu yeni tesisiyle birlikte, Türkiye’nin Dünya ihracatından aldığı payı çok daha yukarılara taşıyacak. 2020 yılında elde ettiği 56 milyon dolarlık cironun %60’ını ihraç eden Tuzla fabrikası şu an için 60 ülkeye ihracat yapıyor. 25 milyon dolar yatırım ile kurulan bu fabrika da firmamızın gücüne güç katacak. Burası; ilaç, gıda, sağlık ve kozmetik sektörlerine yönelik üretim yapacak. Başlangıç olarak 80 kişiye istihdam sağlayacak yıllık 7 bin ton yenilebilir jelatin üretim kapasitesiyle start veriyor. İnşallah 2022 yılında da yıllık 5 bin ton kapasiteli yeni kolajen hattı devreye alınacak. Hedef; üretimin yüzde 90’ının ihraç edilmesi. Bugün açılışını yaptığımız Gerede Fabrikası ile birlikte firmamızın 2021 yılı cirosu 80 milyon doların üzerine, toplam istihdamı da 180’e ulaşacak. Tabi böyle başarılı firmalarımızı, biz Bakanlık olarak hiçbir zaman yalnız bırakmıyoruz. Halavet Gıda’nın Tuzla’daki fabrikası için olduğu gibi bu fabrikamıza yönelik olarak da yatırım teşvik belgesi düzenledik” ifadelerini kullandı.

“TÜBİTAK FEN LİSESİ’NE BAŞVURU YAPMAYA DAVET EDİYORUM”

Varank, “Bizim gençlerimizin potansiyeli çok yüksek. Fırsat verildiğinde, yol gösterildiğinde inanılmaz işlere imza atabiliyorlar. Bu nedenle biz de ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim ve teknoloji yıldızlarını özel olarak yetiştireceğimiz TÜBİTAK Fen Lisesini eğitim altyapımıza kazandırıyoruz. Burada bilgi ve teknoloji üretimi ile ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacak, analitik düşünen, toplum ve çevre bilinci gelişmiş geleceğin lider bilim insanlarını yetiştir-meyi hedefliyoruz. LGS’de yüzde 1’lik dilime giren öğrencilerimiz, fen lisemizin giriş sınavı başvurularını 2-4 Temmuz tarihlerinde e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapabilirler. Geleceğin bilim insanları arasında yer almak isteyen tüm öğrencilerimizi, TÜBİTAK Fen Lisesi’ne başvuru yapmaya davet ediyorum” dedi.

  • BAKAN VARANK, GEREDE DE FABRİKA AÇILIŞINA KATILDI
  • BAKAN VARANK, GEREDE DE FABRİKA AÇILIŞINA KATILDI
  • BAKAN VARANK, GEREDE DE FABRİKA AÇILIŞINA KATILDI
  • BAKAN VARANK, GEREDE DE FABRİKA AÇILIŞINA KATILDI
1 yorum yapılmış
  • Bolulu
    2 Temmuz 2021 • 09:07
    Birazda Dörtdivana destek verin vekillerin memleketlerini değil gerçek kalkınmaya ihtiyacı olan il ilçe farketmeksizin oralara yatırım yapılsın vekil sadece geredenin vekili değildir bolunun vekilidir
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.