VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN’DAN YENİ MÜLTECİ AÇIKLAMASI

31 Temmuz 2021

.................................................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan göçmenlerin su ve katı atık ücretlerine 10 kat zam yapacağına yönelik kararının arkasında durdurduğunu ve meclise sunacağını açıklayarak, “Kararlıyım. Önergem olarak vereceğim. Belediye meclisimizde AKP'li, CHP'li, MHP'li ve İYİ partili üyeler var. Ben gerekçemi anlatacağım ve takdir sizin diyeceğim” dedi.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Başkan Özcan, Bolu’da yaşayan göçmenlerin su ve katı atık ücretlerine 10 kat zam yapacağına yönelik açıklamaları sonrası kendisine yönelik eleştirilerden hakkında açılan soruşturmalara kadar merak edilenleri açıkladı. Göçmen düşmanı olmadığının altını çizen Başkan Özcan, “Bolu'da resmi makamlara göre 17 bin civarında mülteci bulunuyor. Gayriresmi kaç kişi var tabi bilmiyoruz. Ben göçmen düşmanı değilim. Benim anlatmaya çalışmamın nedeni, Türkiye bunu tartışmalı. Bir devlet politikamız olmalı. Yarın Türkiye göçmenden geçilmez bir hale gelecek" diye konuştu.

'BENİM SÖZLERİM PARTİYİ BAĞLAMAZ'

Partisinden gelen tepkilere de cevap veren Özcan, şunları söyledi;

“Seyit Torun açıklama yapmış ve "Tanju Bey gibi düşünmüyoruz" demiş. Biz en başında yola çıktığımızda Kemal Bey bize ne dedi? "Belediye başkanları parti rozetini çıkaracak" dedi. Ben de çıkardım. Ben şu anda CHP'nin üyesiyim ama Bolu belediyesi CHP'li bir belediye değil. Ben partinin il başkanı, milletvekili değilim. Benim sözlerim partiyi bağlamaz. Türkiye halkından bana gelen duygu ve düşüncelerin tercümanlığını yaptım. Yoksa ben partinin yetkili bir organı değilim. Ben resmî bir kurumu yönetiyorum. Ben parti rozetini çıkardım seçime kadar kenara koydum. Ben halkın düşüncelerini ifade ediyorum. İsteyen tabi ki kınayabilir. Vicdanen rahatım. Bu ülkenin en büyük meselesini Türkiye'nin gündemine taşıdığım için memnunum. Bu sorumluluğu kendimde gördüğüm için konuştum.”

YERİME KAYYIM ATANACAĞINI SÖYLÜYORLAR

Türkiye’nin geleceği için korktuğunu dile getiren Başkan Özcan, “Ben dokunulmazlığı olan bir adam değilim. Benim hiçbir terör örgütüyle bağım yok. Ne PKK ne de FETÖ. Çözüm süreci yürütülürken de aynı şeyleri söyleyen insandım. FETÖ ile kolkola yürüyenler olduğunda da aynı şeyleri söyleyen insandım. Yerime 'kayyım' atanacağını söylüyorlar. Sen nasıl kayyım atıyorsun? Ya benim yolsuzluk yapmam gerekiyor ya da terör örgütüyle bağlantımın olması gerekiyor. Benim yolsuzluk yapmayacağımı en iyi İçişleri Bakanlığı bilir. Terör örgütüyle bağlantımın olmadığını duruşumun net olduğunu siyasetle ilişkisi olanlar görür. Beni herkes inceleyebilir. Devletin yetkili savcılığı da İçişleri Bakanlığı da inceleyebilir. Benim kaygım yok. Korkmuyorum. Ben bu açıklamaları yaptım diye bir bedel ödenecekse ben kaçacak bir adam değilim. Bedel ödenecekse öderim ama birileri 15 sene sonra "Tanju Özcan haklıymış" demesin. En büyük temennim bu. Haklı çıkmak istemiyorum. Ama haklı çıkacağımı da biliyorum. Ülkemin geleceği için korkuyorum. Haksızlık karşısında susamazdım. Endişemi kamuoyuyla paylaşmak zorundaydım ve paylaştım” İfadelerini kullandı.

ZAM KONUSUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIM

Göçmenlere 10 kat zam yapılmasını içeren önergeyi Belediye Meclis Toplantısında kendisinin vereceğini açıklayan Başkan Özcan, açıklamalarına şöyle devam etti;

“Kararlıyım. Önergem olarak vereceğim. Belediye meclisimizde AKP'li, CHP'li, MHP'li ve İYİ Partili üyeler var. Ben gerekçemi anlatacağım ve takdir sizin diyeceğim. Bu konuda bir devlet politikası geliştirilemezse bu beka sorunuyla ilgili somut bir Asım atılamayan Türkiye bunu tekrar tartışsın diye ek önlemler isteyebilirim. Ama şu an yeni bir adım atmayacağım. Benim isteğim bu konunun tartışılmasıydı ve tartışılıyor. Benim kimseye düşmanlığım yok, din kardeşimiz olarak kabul ediyoruz ama bu misafirlik çok uzadı. Bu iş başka noktalara gitmeye başladı. Afganistan'dan gelenler arasında hiç kadın ve çocuk görülüyor mu? Onlar sadece savaşçı kabileler. Onlar savaşmaktan başka hiçbir şey yapmamışlar. Makine teknikerlikleri, herhangi bir meslekleri yok. Hükümet gün gelecek "Ben bu yükü kaldıramıyorum göçmen sayısı çok oldu. Yardımları kesiyorum" dediği noktada ne olacak? Önce dilenmeye başlayacaklar daha sonra birilerini haraca bağlayacaklar. Kaygım bu. Bunun teminatını bana versinler. Ben de susayım ve bir daha konuşmayayım.

9 yorum yapılmış
  • Aye
    31 Temmuz 2021 • 03:23
    Vala helal olsun başkanım sizin gıbı biri şarttı boluya yalansız doğrucu.
  • Arzu
    31 Temmuz 2021 • 05:43
    Sonuna kadar arkanızdayız başkanım kendi memleketimizde rahat değiliz biran önce giderler inş
  • ErsanTrk
    31 Temmuz 2021 • 07:49
    Tanju Bey Yanındayız her zaman.Seni destekliyoruz gönülden.. Artık gerçekten bıktık bu mültecilerden bıktık
  • HaticeKeiolu
    31 Temmuz 2021 • 10:04
    Aynı yolda devam yolun açık olsun inşaallah
  • Fahriye
    31 Temmuz 2021 • 12:30
    Sarayda baksınlar
  • Trkiyem
    31 Temmuz 2021 • 12:45
    Tanju başkanı destekliyorum Bayram gezmesine giderken suriye de savaş yok
  • Aslan
    31 Temmuz 2021 • 12:51
    Helalin var başkan arkadayız
  • ARKANDAYIZBAKAN
    31 Temmuz 2021 • 16:38
    ARKANDAYIZ BAŞKAN
  • Sonunakadarhaklsnbakan
    1 Ağustos 2021 • 06:54
    Suan bence Türkiye nin halkın sesi oldunuz helal olsun başkan A partisi B partisi artık bir kenara bırakıp bu sorunun Türkiye geleceği için ne kadar önemli olduğunu anlatmişsiniz helal olsun size yakında bunlar ülkeyi ele geçirecek açız diyorlar ama sürekli çocuk yapıyorlar ve o çocuklar vatandaşlık alıyor biz Türk milleti olarak çocuk yapmaya korkuyoruz nasıl bakar nasıl okuturuz diye ama onlar sürekli çocuk yapma peşindeler bizim Türk milletinin nüfus azalıp o
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.