VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KÖYLÜLER İÇİN YANGIN SÖNDÜRME EĞİTİMİ

7 Ağustos 2021

..................................................................

Ege ve Akdeniz bölgelerinde orman yangınları devam ederken yüzde 65’i ormanlarla kaplı Bolu’da orman köylülerine yangın söndürme eğitimi verildi. Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, “Bölgemizde ve ilimizde bulunan 80 aracımız sürekli devriye atıyor. Bütün şefliklerde ekiplerimizi orman içerisinde yangının çıkabileceği belli noktalarda sürekli hazır kıta bekletiyoruz.” dedi.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Seben Taşlıyayla göleti yanında bulunan orman deposunda köylülere yangın söndürme eğitimi verildi. Seben Kaymakamı Süleyman Bakan ile Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı’nın da katıldığı eğitimde gönüllülerden oluşan gruba çok amaçlı su tankerinin kullanımı, yangına yaklaşma ve müdahale şekilleri anlatılarak uygulamalı eğitimler verildi.

“EĞİTİM ALIP YANGINA MÜDAHALE EDECEKLER”

Gönüllülerden oluşan köylülere yangın eğitimleri vereceklerini belirten Bıyıklı, “Yangın gönüllülerimiz eğitimlerden sonra belgelendirilecekler. Bundan sonraki yangınlarda yangın gönüllüsü arkadaşlar, Orman Genel Müdürlüğünün sistemine yangın gönüllüsü olarak kaydedilecek. Çıkabilecek kırsal alan ve orman yangınlarında bu arkadaşlar, belgeli ve yangın ekipman elbiseleri giymek suretiyle yangına müdahale edecekler" şeklinde konuştu.

“ÇIKABİLECEK YANGINLARLA İLGİLİ HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK”

Orman yangınlarına karşı alınan tedbirlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Bıyıklı, şunları söyledi;

“13 kulemizde normal şartlarda saat başı çevrime çıkılırken, şu anda yarım saatlere düşürdük. Bölgemizde ve ilimizde bulunan 80 aracımız sürekli devriye atıyor. Bütün şefliklerde ekiplerimizi orman içerisinde yangının çıkabileceği belli noktalarda sürekli hazır kıta bekletiyoruz. Görmüş olduğumuz ufak dumanı bile değerlendirip kısa sürede müdahale ederek söndürüyoruz. Arazözlerinin yüzde 95'ini Akdeniz bölgesine gönderdik. Antalya tarafındaki yangınımız söndüğü için oradaki ekiplerimiz geldi ve istirahatte. İstirahatlerinden sonra bir kısmı görevlerine başladı. Çıkabilecek yangınlarla ilgili her türlü tedbiri aldık."

  • KÖYLÜLER İÇİN YANGIN SÖNDÜRME EĞİTİMİ
  • KÖYLÜLER İÇİN YANGIN SÖNDÜRME EĞİTİMİ
  • KÖYLÜLER İÇİN YANGIN SÖNDÜRME EĞİTİMİ
  • KÖYLÜLER İÇİN YANGIN SÖNDÜRME EĞİTİMİ
  • KÖYLÜLER İÇİN YANGIN SÖNDÜRME EĞİTİMİ
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.