VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÇELE BARAJI MÜJDESİ

21 Ekim 2021

.........................................................................

Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin, Çele barajı projesinin tamamlanmasının ardından yatırım programına alınacağını söyledi. Metin, Tekke barajının da ihalesinin yapıldığını ifade ederek, “Tekke barajında 2022 yılının ilk çeyreğinde su tutulmaya başlanacak” dedi.

Bugüne kadar yaptıkları yatırımları reklam aracı olarak kullanmaktan uzak durduğunu söyleyen Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin; “Bazıları için bu bir eksiklik olarak görülebilir ama ben bugüne kadar Bolu için yaptıklarımı söylemekten, reklam yapmaktan hep çekindim. Uzak durdum. Bir siyasetçi için bu yanlış olabilir ama ben Gölyüzü sokaklarında çocuk adımlarımla büyürken Bolu için hayaller kurardım. Şimdi kalkıp, biz bunu yaptık, şunu yaptık diyerek o masum hayallere zarar vermek istemiyorum. Her şeyden önce Rabbim biliyor ve vatandaşlarımız yapılanları görüyor” ifadelerine yer verdi. 

POZİTİF AYRIMCILIK YAPTIM 

Bulunduğu tüm görevlerde Bolu’ya pozitif ayrımcılık yaptıklarını dile getiren Bakan yardımcısı Metin; “Ben bulunduğum tüm Bakan yardımcılığı görevlerimde Bolu’ya pozitif ayrımcılık yaptım. Belki görevlerim gereği fiziki olarak Bolu’dan uzak kaldım ama şunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki, ter nefesimde Ankara’da Bolu’yu yaşadım. Bolu için daha fazla neler yapabiliriz arkadaşlarımla birlikte bunun için uğraştık” dedi. 

GÖLKÖY’ÜN İHALESİ YAPILDI 

Tarım ve Orman Bakan yardımcılığı döneminde Bolu’da yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Fatih Metin; “Gölköy projesi çok önemsediğim projelerden bir tanesidir. Gölköy vatandaşların nefes alabilecekleri şehre en yakın mesire alanımız. Orada ailelerin gönül rahatlığıyla gidip piknik yapabilecekleri, dinlenip eğlenebilecekleri alanlar oluşturmamız gerekiyordu. Projemizin ihalesini yaptık. Yakın zamanda çalışmalar başlayacak. Bittiğinde vatandaşlarımızın rahatlıkla aileleriyle birlikte gidip vakit geçirebilecekleri güvenlikli bir yer olacak. Orada 2 noktaya dikkat ettik. Birincisi orası içme suyu havzası. Yapılaşmaya ve kirliliğe neden olacak hiçbir şeye izin vermedik. İkincisi vatandaşların mesire yeri olarak rahatlıkla kullanabilecekleri özel alanlar olması gerekiyordu. Projeyle birlikte bu alanlarda olacak ve artık Gölköy gece ve gündüz güvenli bir şekilde ailelerin hizmetine açılacak” cümlelerini kullandı. 

ÇELE BARAJI YATIRIM PROGRAMINA ALINACAK 

Karadere sularıyla ilgilide açıklamalarda bulunan Metin, “Bolu’da Ak Parti ailesinin en büyük hayallerinden biriydi Karadere suları. Rabbime şükürler olsun ki buda bize nasip oldu. O bölgede 3 tane daha kaynağımız var. Ve biz bu 3 kaynağı da Karadere sularına ekleyerek Bolu’nun 2050 yılına kadar içme suyu sorununu çözmüş olacağız. Tabi orada ki işimiz bununla bitmiyor. Yapmamız gereken bir Çele barajı var. Çele Barajı şuan proje aşamasında. Proje biter bitmez yatırım programına alacağız. İnşallah bunu yapmakta bize nasip olacak” ifadelerine yer verdi. 

TEKKE BARAJI 2022 YILINDA SU TUTACAK

Tekke barajının 2022 yılında su tutmaya başlayacağını söyleyen Metin; “Tekke barajında müteahhitten kaynaklı sorunlar yaşadık ve yaklaşık 1,5 yıllık bir gecikmemiz oldu. Lakin yeni ihaleyi yaptık ve çalışmalar başladı. Ümit ediyorum ki, Tekke barajında 2022 yılının ilk çeyreğinde su tutulmaya başlanacak. Bunun yanında yine çok önemsediğim ve Bolu ile ilgili hayallerimden biri olan Seben Ovası sulama projesi. Bu projede taş ocağı nedeniyle bazı sorunlar oldu. Vatandaşlarımızın hassasiyetini saygıyla karşılıyorum. Ama tüm izinleri alınmış, çevre planlaması yapılmış bir taş ocağı ve proje bittiğinde kapatılacak. Bunun garantisini veriyorum. Lakin konu şuan yargıda. Yargı kararına göre orada çalışmalarımız devam edecek. Lakin tüm aksaklıklara rağmen 2022 yılının sonunda bu projeyi tamamlamayı planlıyoruz” dedi. 

‘ABANT’IN ZARAR GÖRMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ’

Abant gölüyle ilgili son günlerde kamuoyuna yansıyan gölün küçüldüğü konusuna değinen Bakan yardımcısı Metin; “Abant sadece bizim değil tüm Türkiye’nin göz bebeği. Orayla ilgili bizlerinde hassasiyeti çok yüksek. Konunun kamuoyuna yansımasının ardından orada inceleme başlattık. İklim değişikliğinden kaynaklı, Abant’ı besleyen kaynaklarda eksiklik ve yetersizlik var. Bunun geçici olduğunu düşünüyoruz. Şimdi hem o kaynaklarla hem de gölle ilgili inceleme var. Raporlar ortaya çıktığı zaman gerekli çalışmaları başlatacağız. Abant’ın zarar görmesine asla müsaade etmeyiz” cümlelerini kullandı. 
HABER : MEHMET DEMİRCİ

4 yorum yapılmış
  • VATANDARIZA
    23 Ekim 2021 • 01:23
    SEÇİMLER YAKLAŞIYOR YA ARTIK YATIRIMLAR VE AÇILIŞLAR SON GÜNLERE SAKLANIR, GÖZ DOLDURMAK İÇİN..!YANLIŞMIYI?
  • Boludan
    21 Ekim 2021 • 23:03
    Fatih bey bolu için yaptığınız hizmetlere çok teşekkürler ama bolu için tekstil fabrikası ve klima fabrikası içinde yatırımları boluya getireceğim demiştniz bolunun fabrikayada ihtiyacı var o konularda da yardımcı olursanız bolu olarak seviniriz.
  • Boluluvatanda
    22 Ekim 2021 • 05:44
    Sn. Fatih Metin,Bolu halkı sizi her zaman takdir etmesi gerekir. Allah razı olsun. Birde ormanlardaki genç çam ağaçlarının kesimine dur deseniz çok iyi olacak.
  • Durmuzcan
    23 Ekim 2021 • 12:16
    Sayın Fatih metin Bakanım sizden ricam Bolu dan kökcesu ya akan dere tamamen kır tavuk çiftliği pisliği akıyor yazın kokudan Bolu dan gökcesu ya zor gidiyoruz lütfen bu konu a acilen ell atın. Teşekkür ederim
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.